Datum objave: 30. Travanj 2015

Ministar Lorencin i župani svih hrvatskih županija na otvorenju sajma agroturizma u Skradinu

Diana Ferić
Diana Ferić

Ovogodišnji, 7. Sajam agroturizma koji je danas u Skradinu otvorio Darko Lorencin, ministar turizma Republike Hrvatske okupio je rekordnih 176 izlagača, od toga 68 iz Šibensko – kninske županije, tridesetak iz Brodsko – posavske županije koja je županija partner te proizvođače iz mnogih drugih hrvatskih županija i jednog iz Slovenije.

 

„Agroturizmi i proizvođači autohtonih proizvoda su uz sunce i more najbitniji elementi konkurentnosti hrvatskog turizma. Oni su i kreatori zapošljavanja i samozapošljavanja“, kazao je ministar Lorencin u izjavi novinarima naglašavajući da je i on karijeru počeo u jednog takvom agroturizmu u Istri. „Moja poruka s ovog skupa je da pozivam na ustrajnost i upornost u certificiranju tipičnih, autohtonih proizvoda“, istaknuo je. Na otvaranju sajma bili su, kao gosti, župani ili podžupani svih 20 hrvatskih županija i predstavnici Grada Zagreba koji su u Šibeniku održali i sastanak Izvršnog odbora Zajednice županija. „ Dogovorili smo se da ćemo naše ideje širiti cijelom Hrvatskom i ovo je jedna od primjera tog zajedništva“ , kazao je na svečanosti otvaranja sajma šibensko – kninski župan Goran Pauk nazvavši župane „zaštitnicima hrvatskog regionalizma“.

 

Skup su pozdravili i domaćin, Nediljko Dujić, gradonačelnik Skradina koji je istaknuo da je sajam rapidno narastao u proteklih sedam godina jer je počeo sa šezdesetak, a danas ima gotovo 180 izlagača. Pozdravne riječi uputili su i Ivan Soža, predsjednik Županijske gospodarske komore i Joso Smolić, predsjednik Županijske obrtničke komore koji su istaknuli kako bi bilo dobro da se izloženi proizvodi nađu i u ponudi hotelsko – turističkih kuća.

 

Na otvaranju su bili i saborski zastupnici Franko Vidović i Branka Martinčev Juričev.
 

Iz kategorije: Vijesti