Datum objave: 17. Veljača 2015

Gluhonijema Silvija i njezina kolegica Dina iz "Gentleman Styla" "obukle" više od 1 500 maškara

Diana Ferić
Diana Ferić

Unatoč poplavi gotovih kostima za karneval mnogi se u Šibeniku odlučuju ipak za one posebne koje sami sašiju ili ih daju sašiti. Krojačka radnja poznatog šibenskog butika Gentleman Style sigurno je rekorder po broju sašivenih kostima unazad osam godina. Sašili su ih više od 1 500, velikim djelom dječjih za potrebe Dječjeg vrtića Žižula. Iz njihove radionice i danas je izašlo 180 kostima koje su dvije krojačice, Dina i Slavica sašile za svega 15 dana. Slavica u tom salonu radi već 10 godina. Gluhonijema je , ali zahvaljujući dobroj školi „Slava Raškaj“ koju je kao djevojka polazila i slušnom aparatu može se normalno sporazumijevati. Kaže da je još kao djevojčica željela biti krojačica i san joj se ostvario. Sa svojom kolegicom Dinom stvara, uz ostalo i kostime za karneval.
„ Moja kolegica Slavica i ja smo odličan tim i sve radimo zajedno.Najviše surađujemo s Dječjim vrtićem Žižula. Oni nam donesu materijale iz kojih moramo sašiti kostime, sliku ili priču kakvi bi trebali izgledati i onda nas dvije stupamo u akciju. Kombiniramo boje i uklopimo ih u tražene kostime“, kaže Dina.
Obično sašiju oko 150 kostima za djecu i još tridesetak za odgojitelje. Uzmu kao model nekoliko djece različitih uzrasta i po njima skroje kostime i za sve ostale i ne pogriješe. Gotovo svi kostimi su bili i nagrađeni.
„ Osim za Dječji vrtić Žižula šijemo i po narudžbi za građane koji žele imati nešto drukčije, nešto posebno i to nam je također veliki izazov“, kažu Dina i Silvija koje se baš ne mogu sjetiti nekog najomiljenijeg modela, možda Alibabe i 40 razbojnika koje su radili za Žižulu. Zanimljivo je da su ti likovi bili prisutni i na jednom od šibenskih karnevala pedesetih godina prošlog stoljeća i da ih se većina Šibenčana najviše sjeća.

Iz kategorije: Vijesti