Datum objave: 26. Studeni 2014

Burić i Mioč na gradilištu kolektora:Ovo je projekt velik i po obimu i po značaju

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik  Šibenika Željko Burić i direktor Vodovoda i odvodnje Šibenik Miho Mioč sa suradnicima obišli su danas radove na izgradnji sustava odvodnje za jugoistočni dio grada koji su nedavno započeli, a trajat će do 2018. Godine. Uglavnom se financiraju kreditom EBRD-a  od 10.000.000,00 eura. Čak 90 posto tog novca vratit će Hrvatske vode, a ostatak „Vodovod i odvodnja“.

 

Do sada je izgrađeno 50 posto tlačnog kolektora od glavne crpne stanice Ražine ( Brodomerkur) do uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. uskoro će biti izgrađen  cjevovod od Dalmarea do crpne stanice Mandalina. Novac je osigran, izvođač radova  je izabran, potrebni materijal i opremu nabavljamo sukladno dinamici posla i nema razloga da se radovi ne okončaju do 2016. godine. Petstotinjak stambenih jedinica na području Ražina Gornjih i Donjih bit će spojeno na sustav odvodnje“, rekao je direktor šibenskog Vodovoda i odvodnje Miho Mioč, dodajući i da će se na crpnu stanicu Brodomerkur spojiti i odvodnja s područja Brodarice, za koje radove će natječaj biti raspisan naredne godine.

 

„ Riječ je se o ogromnom projektu, ne samo po veličini investicije i obimu gradova već po postignuću koje će grad ostvariti. To će puno značiti za Ražine Gornje i Donje te Brodaricu koja svoj razvoj temelji upravo na turizmu. Završetkom projekta na sustav odvodnje i pročistač biti će spojene velike gradske četvrti i industrijska zona Podi. Šibenik planira razvoj Nacionalnog centra zelenih industrija koji bi svoje znanje usmjerio upravo na zonu Podi, a razvojem temeljne infrastrukture zona ostvaruje preduvjete za uspjeh.“, rekao je za današnjeg obilaska radova gradonačelnik Željko Burić naglašavajući da Šibenik prati ono što Europska Unija očekuje od nas po pitanju odvodnje, ali i odlaganja i razvrstavanja otpada.

 

Uz izgradnju crpne stanice i tlačnog cjevovoda Ražine- TLM bit će izgrađena i kanalizaciju radne zone Podi, područja Ražine i Podsolarsko te kanalizacijski kolektor za industrijsku zonu Ražine - crpna stanica Mandalina, priopćili su iz Ureda gradonačelnika

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti