Datum objave: 08. Rujan 2014

Počela nastava u osnovnim i srednjim školama s novim - starim udžbenicima

Diana Ferić
Diana Ferić

Nastava je danas počela za sve osmoškolce i srednjoškolce u Hrvatskoj pa tko i u Šibensko – kninskoj županiji.

U Gradu Šibeniku danas j u školske klupe prvi put sjelo 387 učenika. Njih danas obilazi šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić.

Prvašića je ove godine deset više nego lani. U nekim školama se broj učenika prvog razreda poveća, primjerice u OŠ Juraj Šižgorić, OŠ Juraj Dalmatinac ili OŠ Vidici, a u nekim je upisano manje učenika nego lani. Najveći pad na u OŠ Brodarica u kojoj je čak 16 prvašića manje nego lani.

 

Početak ove školske godine prolazi u znaku prevare s novim – starim školskim udžbenicima koju je s nakladnicima režirao bivši ministar znanosti i obrazovanja Željko Jovanović što je izazvalo gnjev brojnih roditelja.Kako što je poznato, to je ministarstvo propisalo obvezu rada po novih udžbenicima i u osnovnim i srednjim školama, a ispostavilo se da je u njima sadržaj isti kao i starim udžbenicima. Mnogi nastavnici i profesori najavili su da neće inzistirati na novim udžbenicima. Novi ministar znanoti i obrazovanja izjavio je kako ne može ništa napraviti jer bi povlačenje novih udženika koji su već tiskani ju dogovoru s ministarsttvom izazvalo sukobe s njima pa je onda očito lakše da tu prevaru plate roditelji.

Iz kategorije: Vijesti