Datum objave: 23. Ožujak 2015

Plivači "Mora" osvojili 9 medalja na državnom prvenstvu

Diana Ferić
Diana Ferić

Troje plivača PK More iz Šibenika osvojili su 9 medalja na prvenstvu Hrvatske u plivanju koje je održano krajem proteklog tjedna u Rijeci.
Petar Krešimir Marasović osvojio je zlatnu medalju u disciplini 50m leđno u juniorskoj i ujedno srebro u mlađe seniorskoj konkurenciji. Osvojio je i broncu u disciplini 50m slobodno u juniorskoj konkurenciji.
Antonia Gulin slavila je u trima disciplinama: na 50m leptir bila je brončana seniorka i srebrna mlađa seniorka, u disciplini 100m leptir osvojila je srebro, a u disciplini 50m slobodno broncu kao mlađa seniorka.
Martina Skelin osvojila je srebrnu medalju u juniorskoj i mlađe seniorskoj konkurenciji. Potrebno je istaknuti i izvrstan rezultat u disciplini 400m slobodno u kojoj je bila četvrta.
Ana Burazer juniorka, te Bruna Lokas i Ivan Baljkas u ulaznoj godini mlađih juniora, pokazali su stabilan trend napredovanja i od njih tek očekujemo najbolje rezultate.
Uz starije plivače nastupilo je i šestero kadeta: dvije cure i četvero dječaka.
Marija Baljkas bila je najbliže medaljama s osvojena dva četvrta mjesta na 400m slobodno i 400m mješovito, dok je Luka Mrša bio četvrti na 100m leđno. Emma Curavić bila je tri puta šesta, dok je Robert Vukičević uz Toni Radaka i Dina Klanjčića skupljao dragocjena iskustva u ulaznom kadetskom godištu.

„Sve u svemu, uspjeh u očekivanim okvirima, obzirom na sve što nas je pratilo u proteklom periodu, jer nije nikad više bilo odsustva plivača s treninga zbog bolesti. Kad još k tome pridodamo da su čak četvero naših najstarijih plivača, od toga dvoje naši najuspješniji Antonia Gulin i Petar Krešimir Marasović maturanti i da se nalaze pred velikim i odgovornim odlukama, moramo biti realni i zadovoljni, želeći im pomoći u njihovim sportskim i osobnim karijerama. Istaknuo bih Alena i Tona Živkovića koji nisu nastupili na ovom prvenstvu, poštivajući njihovu želju i odluku o zadnjem nastupu na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u prosincu prošle godine. Ovom prilikom želimo se zahvaliti svim našim plivačima, kao i prošlogodišnjim maturantima Mati Bakuli i Filipu Radaku, ne sumnjajući u njihovu još bolju i uspješniju profesionalnu karijeru“, ističe Rikard Marenzi, predsjednik PK More.
 

 

Iz kategorije: Sport