Datum objave: 06. Rujan 2023

HRVATSKI PETANQUE KUP / Nakon dvije godine dominacije PK Dalmatino pobjedu odnio PK Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Petanque klub Šibenik pobjednik je Hrvatskog petanque kupa za 2023. godinu. U završnici kupa postignuti su slijedeči rezultati: PK Šibenik i PK Vodice 17:14, PK Šibenik - PK Dalmatino 21:10 i PK Dalmatino - PK Vodice 21:10. Nakon dvogodišnje dominicije PK Dalmatina, prvo mjesto je sada tako osvojio PK Šibenik.

Na drugom mjestu je PK Dalmatino, a na trećem PK Vodice. Jedna od najzanimljivijih i najborbenijih utakmica Hrvatskog kupa je bila u disciplini dublette u kojoj su igrali Ante Mrša i Ivan Lambaša (PK Šibenik) - Goran Vrebac i Krešimir Ivančević (PK Dalmatino). Pobjeda PK Šibenik u disciplini dublette dovela je do ukupne pobjedu nad Dalmatinom i prije nego što je započeo treći krug u kojem su se igrale utakmice u disciplini triplette.

Na zvršetku drugog kruga, ukupan broj bodova je bio 16:5 u korist PK Šibenik. U trećem krugu, u kojem se natjecalo u disciplini triplette, moglo se je osvojiti maksimalno 10 bodova, tako da to PK Dalmatinu to ne bi bilo dovoljno za pobjedu. Organizatori natjecanja bio je PK Vodice,a pokrovitelj tog natjecanja Hrvatski boćarski savez.

 FOTO: Ivan Lambaša, Goran Grguričin, Grozdana Juričev-Šprljan i Ida Čekić

Iz kategorije: Sport