Datum objave: 15. Rujan 2015

Biciklistica "Fausta Vrančića" Maja Ena Ljuba brončana na Svjetskim igrama u Austriji

Diana Ferić
Diana Ferić

Veliki uspjeh ostvarila je šibenska biciklistica Maja Ena Ljuba, članica 'Fausta Vrančića', proteklog vikenda na 17. World Games of MTB održanima u austrijskom Saalbachu. Okitila se brončanom medaljom u konkurenciji 150 biciklistica iz cijelog svijeta.

Sudjelovanje na tom prestižnom događaju zaslužila je pobjedom na Adria bike Maratonu i na njemu je sjajno predstavljala Šibenik i Republiku Hrvatsku.
Odradila je vrhunski zahtjevnu stazu od 58 kilometara u najjačoj ženskoj konkurenciji, s 3 000 metara visinske razlike. Odvezla je stazu za pet sati, a na putu do medalje nije je omeo niti kvar na bicikli. Uz pomoć mehaničara odvezla se na vrhu planine i do medalje..

„Odradila sam težu stazu, ali nisam požalila.Bilo je lijepo sudjelovati na utrci na kojoj je bilo preko 1 000 natjecatelja iz cilog svita“, izjavila je ta uspješna biciklistica.
Dan ranije u Austriji je utrku vozio Toni Erceg, također član 'Fausta Vrančića'. U XC utrci, u jakoj kategoriji Expert man, osvojio je 21. mjesto.

Maja Ena Ljuba i Toni Erceg bili su,uz Milana Vrbana iz BKCrikvenice, jedini Hrvati na tojj jutrci. Oduševila ih je ozbiljnost cijelog događaja. „ Otvaranje je bilo kao na Olimpijskim igrama, zastave, kamere iz helikoptera, na svakom brdu spikeri najavljuju vozače, mehaničari, hrana, hitna pomoć na svakom 'kantunu'“, kaže Toni Erceg.

Proglašeni su svjetski prvaci u tri discipline: DH,XC I MARATON
O jačini natjecanja dovoljno svjedoči podatak da su sudjelovali biciklisti i biciklistice ne samo iz Europe nego i iz Novog Zelanda i Sjedinjenih Američkih država. Uspjeh Šibenčanke Maje Ene Ljube tim je još veći.
 

Iz kategorije: Sport