Datum objave: 19. Lipanj 2015

FOTO Prva šibenska karting utrka rekreativaca Pobijedila ekipa najstarijeg sudionika - Bore Urema

Diana Ferić
Diana Ferić

Pet timova rekreativaca, među kojima su od poznatijih Šibenčana bili oba šibenska dogradonačelnika Danijel Mileta i Nikica Penđer, direktor šibenske turističke zajednice Dino Karađole, nekadašnji podžupan šibensko – kninske županije, sada zamjenik direktora Razvojne agencije Željko Šimunac, kustos šibenskog muzeja Željko Krnčević, nekadašnji motoristički as Darko Roguulić, Darko Relja Ritmo odvozili su danas karting utrku na stazi kod Dalmare centra, mnogi prvi put u životu, a u karting su prvi put sjeli jučer ili prije dva – tri dana. Unatoč tomu što je ta utrka organizirana prvenstveno radi zabave i potpore šibenskom auto i moto sportu, nije nedostajalo adrenalina i želje da se bude najbrži osim što se Željko Krnčević na početku šali da se prijavio samo zato što želi bit zadnji, a što nitko neće. Iako svi voze samo dva kartinga s identičnim performancama nakon utrke sigurno će biti prigovora da je netko ima bolje uvjete od onog drugog , da su bile lošije gume i slično.

 

Svatko je vozio po nekoliko krugova, a u obzir se uzima najbolje vrijeme koje će se zbrajati kod svakog tima koji ima po četiri natjecatelja. Utrku je nadgledao i pratio „meštar“ Bojan Cinotti, a vrijeme prolaska se automatski mjerilo.

 

Najorganiziraniji je bio tim koji se nazvao „Leteći šniceli“ jer je došao i u posebnim majicama, a čine ga Željko Krnčević, Darko Relja Ritmo, Darko Roguulić i Robert Podrug, direktor CGO Bikarac. Drugi tim koji je izazvao pozornost je tim „rukovoditelja“ – oba šibenska dogradonačelnika. Željko Šimunac i Dino Karađole. Nikica Penđer nam je rekao da je u karting prvi put sjeo u Ljubljani i odvozio odlično opremljenu i uređenu stazu i taj mu se sport odmah svidio.

 

Najstariji natjecatelj je poznati šibenski motorist Bore Urem koji ima 66 godina, a motor vozi već, kako nam je kazao, 55 godina. No ni on nema iskustvo u vožnji kartinga.
Najtrofejniji natjecatelj, s obzirom na dosadašnje iskustvo je Darko Roguulić, koji je bio sportaš godine i u nekadašnjoj Jugoslaviji i Hrvatskoj; bio je tri puta pojedinačni i pet puta ekipni pobjednik Jugoslavije i dva puta pojedinačni i tri puta ekipni pobjednik Hrvatske no ni on nema iskustvo ju kartingu. Taj mu sport trenira sedmogodišnji sin Jakov koji je danas budnim okom pratio njegovu utrku.

Od ostalih natjecatelja tu su još Zoran Klarić,Ivan Bare, Miro Vučenović, Ivica Jurković, Zoran Arnautović, Damir Škugor, Bobo Juras. Prvi je nastupio Darko Relja Ritmo koji se nekoliko puta zanio u okuci čime baš nije bio zadovoljan pa nije postigao ni nego vrijeme. „ Nisam dobro prošao. Ne sviđa mi se što su od jučer na kartingu promijenjene gume“, komentirao je. Drugi je vozio Dino Karađole koji je imao najbrže vrijeme oko 19 sekundi. „ Ma nisam baš bio opušten jer za ovo treba rutina, iskustvo. Previše sam kočio u okukama što me usporilo“, kazao nam je.

Na kraju je, kao što su neki odmah predvidjeli, pobijedio Bore Urem i njegova ekipa koja je imala najbrže vožnje.

Publike je moglo biti i više. Najbrojniju potporu imao je Željko Krnčević kojeg su bodrili supruga, djeca, zet i mala unučica, a Dinu Karađoli su potporu dali sestra Deana i dvojica nećaka.
....


Događaj su inicirali Darko Rogulić Roga, Darko Relja Ritmo i Željko Krnčević Pigo uz veliku podršku Bojana Cinottija.

Iz kategorije: Sport