Datum objave: 10. Travanj 2014

Matea Jelić na primanju kod župana: „Sljedeći cilj su Olimpijske igre 2016. u Riu!“

Nina Medić
Nina Medić

Svjetska juniorska prvakinja u taekwondo-u Kninjanka Matea Jelić danas je svečano primljena u Uredu župana Šibensko-kninskog gdje joj je Goran Pauk, župan odao priznanje i nagradio je novčanom nagradom od 5 000 kuna.

„Čast mi je danas ugostiti mladu i uspješnu sportašicu Mateu Jelić. Matea je prvi uspjeh ostvarila pobjedom na turniru kojim se plasirala na Olimpijske igre mladih, a potom je na jednako uvjerljiv način osvojila i naslov svjetske juniorske prvakinje“, kazao je župan Pauk.

Primanju je prisustvovao i Dragan Pinjuh, Matein trener koji je naglasio kako je Hrvatska 23 godine čekala na svjetsko zlato u taekwandou, a upravo Matea ga je nakon toliko dugo vremena osvojila. Do te zavidne titule došla je svladavši pet protivnica za redom; reprezentativku Koreje, Meksika, Italije, Rusije i Njemačke.

„Kada sam stala na postolje u Tajvanu još nisam bila ni svjesna svojeg uspjeha, ali kada mi je došlo do svijesti emocije su me preplavile i jedva sam se suzdržala da ne zaplačem“, kazala nam je Matea, koja je pred novinarima pokazala nešto nježnije lice nego na terenu priznavši kako joj je lakše boriti se nego istupati u medijima. Posebno ju je dirnuo i doček koji su za nju organizirali njezini Kninjani, a kojeg kako kaže uopće nije očekivala. „Bilo je predivno, kad sam vidjela koliko je ljudi došlo stvarno sam bila osupnuta i hvala im na tome.“

Matea se u taekwondo zaljubila prije punih devet godina. „ Na početku mi je to bila samo zabava i rekreacija i nisam mislila da će to postati ovako ozbiljno. Međutim već na prvom natjecanju svidjelo mi se kako sve to skupa izgleda i odlučila sam da se želim time ozbiljnije baviti. Ovi uspjesi samo su moj početak a sljedeći plan je plasirati se na seniorsku olimpijadu, po mogućnosti na one u Rio de Janeiru 2016., ili barem one iza njih 2020.“

Sve u svemu, priznaje kako nije lako uskladiti školske i sportske obaveze. Matea je učenice drugog razreda gimnazije i priznaje kako joj zbog treninga i natjecanja, društveni život često pati. Uz to, noge su joj često pune modrica, ali to nije nešto što će omesti 16-godišnju Kninjanku i obeshrabriti u daljnjim natjecanjima. Možemo samo reći: Bravo Matea!

Iz kategorije: Sport