Datum objave: 07. Prosinac 2011

Nova godina u Šibeniku uz domaće izvođače

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Šibenčane će u novu, 2012. godinu  na trgu ispred zgrade Županije uvesti pjevačica Helena Bastić te domaće snage, klapa Nas Quatros i bend Bagatin, a za prve minute Nove godine najavljen je i tradicionalni vatromet. Dogradonačelnik Petar Baranović na današnjoj konferenciji za novinare predstavio je božićni i novogodišnji program u Gradu Šibeniku: „Željeli smo uvažiti primjedbe i sugestije građana, ali i uštediti nešto novca s obzirom na tešku gospodarsku situaciju, pa smo pozvali domaće izvođače koji itekako znaju napraviti dobar „štimung.“, kazao je Baranović istaknuvši kako će na ovaj način Grad ušparati oko 40 tisuća kuna. Podsjetimo, prošle godine je na božićne i novogodišnje manifestacije u gradu potrošeno oko 300 tisuća kuna, od čega je najviše koštao nastup Gorana Karana u večeri dočeka. Reakcije na njegov nastup bile su podijeljene, a komentari su uglavnom išli na račun Karanovih laganica, koje, po mnogima, nisu primjerene ludoj novogodišnjoj noći. Ove godine ukupni trošak će biti oko 260 tisuća kuna, a predstavnici Grada i Kulturnog vijeća Grada Šibenika obećavaju bogat program koji počinje već idućeg tjedna.

Središte zbivanja - Trg Medulić

Devetnaesto po redu izdanje manifestacije„Božićne čarolije“ počinje svečanim otvaranjem 12. prosinca u HNK Šibenik.
U glazbeno-scenskom programu će uz Djeda Mraza i njegovih pomoćnica nastupiti mnogobrojna djeca iz dječjih zborova "Cvrčak" i "Zdravo maleni", plesna udruga "Sjene", modna agencija "Leona", Šibenske bovule, KUD Koledišće iz Jezera, plesna skupina iz  Osnovne škole Primošten, plesna grupa "Balans" i mali pjevači iz glazbene udruge "Zlatni mikrofon".
Ulaznica će koštati simboličnih 15 kuna, a sav prihod namijenjen je postavljanju invalidske rampe na ulazu u Kazalište.
Od 15. do 30. prosinca na trgu Medulić održavat će se programi "Božićnih čarolija" za najmlađe i to u grijanom šatoru ispred kavane Medulić. Program će počinjati svaki dan u 18 sati, a osim glazbeno-scenskog programa, animacije i fotografiranja sa Djed Mrazom u istom prostoru održavati će se i "Božićni sajam" u organizaciji Udruženja obrtnika grada Šibenika. Na štandovima će šibenski ugostitelji nuditi kuhano vino, vruću čokoladu i čaj, fritule, srdele i ostale tradicionalne božićne delicije.
U bogatom programu predstaviti će se plesne skupine, dječji zborovi, mali manekeni, pjevači, mađioničari, gimnastičari, dramske družine,animatori iz "Dobre vile", dramska radionica HNK Šibenik, dječji vrtić "Osmjeh" i plesna skupina "Simbad", dječji vrtić "Žižula", gimnastički klubovi "Dišpet" i "Šibenik", karate klub "Šibenik", mađioničar Casper, plesači Sambe i Zumbe... U subotu, 17. prosinca s početkom u 11 sati djeca će moći pogledati lutkarsku predstavu "Radujte se" u izvedbi kazališta "Licem u lice" iz Splita. Isto kazalište izvesti će 20. prosinca s početkom u 18 sati predstavu "Ususret blagdanima."

Beatlesi i Ti Ritu Piri Pip zabavljat će starije

Iako je većina programa posvećena najmlađima, predsjednik Kulturnog vijeća Željko Petreš podsjeća da organizatori nisu zaboravili ni na starije Šibenčane: „Koncert "Tribute to the Beatles" održat će se 16. prosinca s početkom u 20 sati u šatoru na Meduliću što će biti svojevrsni nastavak prošlogodišnjeg koncerta u čast Johnu Lennonu.“, kazao je Petreš. Pjesme legendarnih Beatlesa čut ćemo u nesvakidašnjim, jazz i klapskim aranžmanima.
Šibenski „funk' roll“ bend Ti Ritu Piri Pip uoči Badnjaka , 23. prosinca na istom trgu predstavit će svoj album prvijenac „Tiritu Tiritu“ a početak koncerta je u 20 sati.
Badnji dan rezerviran je za tradicionalni bakalar kojeg priprema Sekcija ugostitelja grada Šibenika, a čašćenje je najavljeno za 11 sati. 
Ni u tjednu između Božića i Nove godine neće  nedostajati sadržaja. Od 27. do 29. prosinca predstaviti će se općine iz šibensko-kninske županije svojim kulturno-gastronomskim programom, a u petak, 30. prosinca u 18 sati na programu je Dječja Nova godina uz mnoštvo izvođača i glavnu gošću - pjevačicu Maju Šuput.

Iz kategorije: Kultura