Datum objave: 22. Kolovoz 2019

The Stranglers potvrdili na tvrđavi svetog Mihovila svoj glazbeni talent i bezvremenost svojih pjesama

Diana Ferić
Diana Ferić

Jedan od najdugovječnijih britanskih bendova The Stranglers rasplesao je večeras publiku na gotovo punoj tvrđavi svetog Mihovila u Šibeniku i potvrdio bezvremensku kvalitetu svojih pjesama. Funovi su ih, čim su se popeli na pozornicu, dočekali s uzvicima oduševljenja i rukama u zraku podignuti i već na prvoj pjesmi "podij" ispred pozornice je bio pun što se baš često ne događa.

Svirali su uglavnom  stare hitove poput Always The Sun, Golden Brown, Hanging Around, Nice "N" Sleazy i Peaches, a nakon dugotrajnog bisa za kraj su odsvirali i otpjevali No more heroes.

 

Iako su na sceni već više od 40 godina i nisu u cvijetu mladosti svirali su energično i moćno pokazujući u svakom trenutku svoj glazbeni talent.

 

The Stranglers su osnovani sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća i na početku karijere su, u kratkih 13 mjeseci objavili čak tri albuma na kojima su se našli hit singlovi Peaches i No More Heroes. Angažirani, rječiti i sugestivni tekstovi uz melodične skladbe upotpunjene agresivnim, beskompromisnim i buntovnim stavom učinili su ih jedinstvenom pojavom na glazbenoj sceni. Karakterističnim i nepredvidljivim stilom temeljenim na koketiranju s raznim glazbenim žanrovima osvojili su mainstream rock scenu i postali pioniri novovalnog zvuka.

U Šibeniku su nastupili u sklopu svoje svjetske turneje,a usporedno pripremaju novi album.

 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3