Datum objave: 23. Prosinac 2015

Matija u Šibeniku svirao Arsena, a publika mu poklonila neviđenu pažnju

Diana Ferić
Diana Ferić

Matija Dedić svirao je na sinoćnjem koncertu u prepunoj Gradskoj vijećnici u Šibeniku svoje jazz obrade poznatih skladbi svog oca Arsena Dedića, na koncertu pod nazivom „Matija svira Arsena“ koji je organiziran u sklopu Božićnih čarolija. Na repertoaru su se našle najpoznatije Arsenove pjesme poput O mladosti, Dida moj, Moderato cantabile, Kuća pokraj mora i druge, a Matija je šibensku publiku počastio i svojom obradom Šibenske balade. Publika je bila oduševljena, a Matija ugodno iznenađen njihovom pažnjom i koncentracijom svih 65 minuta koliko je trajao koncert za kojih s nitko nije niti pomaknuo ni nakašljao.

„ Na ovom koncertu bilo je 50 posto mene, a 50 posto Arsena. Bilo je u nekim stvarima više mene, a u nekima sam se držao čačinog originala no i ja sam se idejno i pijanistički iskazao. Prijem ljudi i koncentracija kako su me držali ovih 65 minuta. Zaista sam sretan jer sada znam da sam nešto postigao. Hvala Šibeniku. Ovo mi je zadnja svirka ove godine i to se dogodilo baš u Šibeniku i svirajući čačin materijal tako da sam i zbog toga presretan“, kazao nam je nakon koncerta Matija.

Božićne čarolije zahvaljujući kojima je šibenska publika sinoć slušala Matiju održavaju se već 23 godine i najstarija su takva manifestacija u Hrvatskoj.

Iz kategorije: Kultura