Datum objave: 09. Listopad 2015

Kreativni i maštoviti gimnazijalci pretvorili Dane kruha u feštu od jela i pjesme

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski gimnazijalci potvrdili su i na današnjim Danima kruha koji su organizirani u dvorištu te škole da su maštoviti i radišni. Većina stolova bila je prepuna delicija od tijesta - od kruha i slastica do tjestenine, a na jednom štandu na kojem su bila izložena orijentalna jela našli su se i domaći čavapćići, a uglavnom sve su učenici pripremili sami uz pomoć mama, ali i baka pa je tako na štandu 2 d razreda koji je bio u tradicionalnom stilu bilo i kruha ispod peke koje je pripremila jedna baka iz Danila.

 

Neki se nisu baš previše potrudili jer nisu mogli ili su htjeli, ali su se maštovito izvukli. Tako je 3 a razred imao štand na dekici na podu s gitarom i malo proizvoda od tijesta, ali uz opravdanje da su taj dan imali provjeru iz matematike, a jedna četvrti razred je izložio uglavnom slike hrane uz opasku da je to za gladne oči. Sudjelovala su sva 24 razreda, a posebna komisija u kojoj su bi profesori Ivan Knežević, Sanja Magazin i Jasminka Paić te predsjednik Vijeća učenika Šime Maleš izabrali su tri najbolja razreda.

 

Ocjenjivali su se aranžman stola, predstavljanje štanda, okusi, mirisi i opći dojam. Treće mjesto osvojili su 2 e i 4 c razred, drugi su bili učenici 3 e, a na prvo mjesto su se plasirali učenici 2 d razreda koji su imali i najupečatljiviju prezentaciju – osim bogatog stola s isključivo domaćim jelima jedna od prezenterica je bila obučena u narodnu nošnju, a imali su i klapu koja je pred komisijom i zapjevala. 

Iz kategorije: Kultura