Datum objave: 05. Srpanj 2014

Polaznici brojnih radionica MDF -a prezentirali što su napravili

Diana Ferić
Diana Ferić

Stotine djece pohađalo je proteklih 15 dana brojne radionice Međunarodnog dječjeg festivala koji se zatvara večeras, a neke od njih dana su na šibenskim trgovima prezentirale što su proteklih dana radili. Među njima bile su likovna, dramska i arhitektonska radionica.

 

U arhitektonskoj radionici koja je bila aktivna  proteklih pet dana sudjelovalo je dvadesetpetero,a  voditeljice su bile mlade šibenske arhitektice Roberta Škugor, Mia Triva i Petra Zaninović. Polaznici radionice su, kako su nam kazali, oduševljeni jer su puno toga naučili, a i stekli s nova poznanstva. "Projekt mi se jako svidio. Prvu godinu sam ovdje, ali dogodine ću se opet prijaviti. Naučio sam nove tehnike i materijale, ali i upoznao novo društvo",  rekao  nam je Renato Rak, jedan od polaznika.

 

Na trgu Ivana Pavla II. jutros su predstavljeni radovi likovne i dramske radionice. Radionica je s radom započela u ponedjeljak, a radovi su završeni u petak. U likovnom dijelu bilo je petnaestero djece, a u dramskom dijelu njih osamnaestero. Voditeljice projekta su prof. hrvatskog jezika i književnosti Nataša Jurić i Stela Čuturić, akademska slikarica  i grafičarka. "Radionički dio festivala je jako zahvalan. Djeca ga jako vole i cijene te je ujedno i najljepši dio festivala",  otkrila nam je voditeljica likovnog dijela radionice Stela Čuturić.

 

Osim djece na prezentaciji radioničkog programa bilo je i puno njihovih roditelja koji su bili zadovoljni njihovim uradcima i angažmanom u radionicama. Mnogi su nam kazali kako je šteta što radionice kratko traju i smatraju da bi bilo dobro s njima nastaviti i nakon što završi  MDF jer djeci takvo  kreativno angažiranje odgovara  unatoč tomu što su praznici.

 

Napisala i snimila: Iva Prpić

 

Iz kategorije: Kultura