Datum objave: 28. Ožujak 2012

Profesorica Vesna Mrša predstavila svoj roman "Sve te večere" i u Zagrebu

Diana Ferić
Diana Ferić

Vesna Mrša, dugogodišnja profesorica hrvatskog jezika u šibenskoj gimnaziji uspješno je, u prepunoj dvorani Kluba Šibenčana u Zagrebu, predstavila svoju treću knjigu, roman "Sve te večere" koja je prošle godine izašla u izdanju šibenskog ogranka Matice Hrvatske. Kao i u Šibeniku, promocija je održana u atmosferi prepunoj emocija s obzirom da su  bili  nazočni mnogobrojni bivši učenici profesorice Mrša koja je odgojila čak 31 gimnazijsku generaciju i mnogima usadila ljubav prema knjizi. Promociji su se odazvali i njezini prijatelji iz studentskih dana tako da na tom dogašanju nije nedostajalo niti zabave.

Pozdravnu riječ održao je potpredsjednik Društva Šibenčana Goran Petković, a u ime izdavača govorio je Stjepan Sučić zadužan za rad s ograncima Matice Hrvatske. Knjigu je predstavila prof. Zlata Bujan Kovačević, a o obradi pojedinih slikarskih djela u ovoj knjizi, vrlo nadahnuto je  govorio je prof. Stanko Špoljarić, kustos Strossmayerove galerije u Zagrebu. Svojevrsno iznenađenje  bio je Goran Čular, profesor na Fakultetu političkih znanosti koji je čitao odabrane ulomke iz knjige budući da je bio član recitatorske družine prof. Mrše. Ovom predstavljanju knjige nazočile su i lektorica Gala Baranović te grafička dizajnerica i autorica omotnice knjige  Dobrila Delonga.
Knjiga "Sve te večere" je roman o putovanju kroz život s tom razlikom da se u putopisu, kao književnom žanru, putovanje zbiljski ostvaruje, a u ovoj knjizi se ostvaruje kao okosnica pripovijedanja i kao metafora za životno putovanje kao takvo Profesorica Mrša ističe da ju je  namijenila onima koji njeguju optimizam sjećanja i mnogo toga im je iz prošlosti smiješno jer smijeh uljepšava život u sadašnjosti.

Iz kategorije: Kultura