Datum objave: 27. Rujan 2019

Sudionici KRKA Ultra Chellenga trče po NP Krka, ali žele i širiti svijest o dijabetesu i borbi protiv njega

Diana Ferić
Diana Ferić

Dobrotvorna međunarodna utrka KRKA Ultra Challengea održat će se 6. listopada 2019., po drugi put  stazama u Nacionalnom parku  „Krka“ i uz njega.

 

Glavni cilj utrke je prikupljanje sredstava za istraživanje dijabetesa, uz jačanje svijesti o težini i raširenosti te bolesti na globalnoj razini. Staze svih četiriju utrka prate tok rijeke Krke, od manastira Krka preko Roškoga slapa do Skradina, otkrivajući trkačima brojne znamenitosti i vidikovce, vrijedne pretrčanih osamdeset kilometara, koliko je duga „Insane“ utrka.
Na prvom mjestu su djeca: organizatori utrke, švedska udruga Run Raisers i Atletski klub Šibenik, ovom utrkom prikupljaju sredstva od kotizacija za potporu Barndiabetesfonden (The Swedish Child Diabetes Foundation) u istraživanju dijabetesa tipa 1 i za organizaciju sportskog kampa u Skradinu za obitelji s djecom koja boluju od te bolesti.

 

KRKA Ultra Challenge sastoji se od četiriju utrka, različitih duljina staze: 80, 53, 27 i 10 km, a svima je cilj na gradskoj plaži u Skradinu. Svaka predstavlja svojevrstan izazov, neovisno o duljini rute, i poseban doživljaj trčanja u okruženju nesvakidašnje prirodne ljepote. Sve je staze certificirala ITRA (International Trail Running Association), a prijaviti se možete na mrežnim stranicama www.KrkaUltra.com i www.stotinka.hr

 

Najduža utrka, „Insane“, starta u manastiru Krka, prolazi pored Manojlovačkog slapa, prelazi rijeku preko mosta na Brljanu, potom Roškog slapa pa se desnom obalom spušta do Skradina. „Crazy“ i „Mad“ utrke počinju nizvodnije i prate istu rutu, dok se najkraća, utrka „Happy“, u cijelosti trči na području prelijepog Skradina. Cijelim tim putom uz rijeku Krku trkači mogu uživati u vidikovcima, koji su svojevrsna motivacija i nagrada nakon zahtjevnih uspona. KRKA Ultra Challenge na najljepši način povezuje cijeli tok rijeke Krke i brojne trkače koji će svoju volju i snagu usmjeriti u zajedničku borbu protiv dijabetesa, bolesti modernog čovjeka. Upravo je aktivan život iznimno važan za sve dijabetičare jer im pomaže u kontroli bolesti i regulaciji razine šećera u krvi, a u okruženju poput Nacionalnog parka „Krka“ svima nam je lakše pokrenuti se. Zato #Run4Diabetes!

 

Iz kategorije: Županija info