Datum objave: 22. Rujan 2019

Među obrtnicima koji su na zadnjem ispitu stekli diplomu majstora najviše je frizera, zidara i elektroinstalatera

Diana Ferić
Diana Ferić

Majstorske diplome, položivši ispit u Obrtničkoj komori Šibensko - kninske županije steklo je još 25-oro obrtnika u 8 obrtničkih zanimanja i to najviše iz Šibensko - kninske i Splitsko - dalmatinske županije, a najviše je frizera, zidara i elektroinstalatera.
– Posebna je čast danas svjedočiti ovoj dodjeli diploma, koja je dokaz da ste vi stekli najveći stupanj znanja u svom zanimanju i da ste spremni na ulazak na tržište rada. To je utakmica koja ima uspona i padova, a Šibensko-kninska županija je tu da vas podupire – kazala je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Marlena Floil čestitavši obrtnicima na uspješno položenom ispitu na svečanosti dodjele diploma.

-Čestitam vam na stečenom zvanju majstora koje vam sad omogućava da budete i mentori novim mladim obrtnicima i da za taj svoj rad budete i plaćeni. Ističem zato prijedlog novog Zakona o obrtu u kojem majstori obrtnici imaju poseban status. Vi sada svojim radom promičete vrijednost obrtničkih zanimanja i majstorskog rada.-kazao je predsjednik Obrtniče komore Šibensko-kninske županije Joso Smolić dodavši kako Županijska obrtnička komora i na ovaj način želi motivirati još više obrtnika na polaganje majstorskog

Među kandidata koji su položili majstorski ispit u Obrtničkoj komori Šibensko-kninske županije najviše je bilo obrtnika iz Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije a potom iz Zadarske, Dubrovačko-neretvanske županije te Zagreba.
Svoje diplome danas su došli svečano preuzeti pekari Josip Vlaić i Sonja Mičić, elektroinstalateri Jurica Spahija, Hrvoje Dimnić i Nikola Braica, frizerke Andrea Rupić, Slađana Pavlović, Ivana Pilić i Ivana Bilać, te zidari Gordan Radić, Marin Guina i Jadran Milina.
 

Iz kategorije: Županija info