Datum objave: 02. Srpanj 2019

Čestitke:Šibenska Industrijsko - obrtnička škola najbolja je strukovna škola u Hrvatskoj

Diana Ferić
Diana Ferić

Industrijsko-obrtnička škola Šibenik dobitnik je prestižne nagrade „ Šegrt Hlapić“ za 2019. godinu koju Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodjeljuje najboljoj strukovnoj školi u Hrvatskoj, a kandidirala ju je Županijska obrtnička komora na čelu s Josom Smolićem imajući u vidu odlične rezultate koje je ta škola proteklih godina postigla u podizanju kvalitete školovanja učenika strukovnih zanimanja, priopćili su

"Izuzetno sam sretan što je kvalitetan rad te škole prepoznalo i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta prilikom donošenja odluke o dodijeli nagrade Šegrt Hlapić za ovu godine", kažeJoso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije istaknuvši dugogodišnju uspješnu suradnju s tom školom u promicanju strukovnih zanimanja.
-
Nagrada za najbolju strukovnu školi „Šegrt Hlapić“ svečano je uručena ravnatelju Industrijsko-obrtničke škole Zoranu Živkoviću na Akademiji povodom Dana Hrvatske obrtničke komore koja je održana 1. srpnja u Zagrebu.

U ovoj školskoj godini ta škola ima upisanih 256 učenika, a u njoj se trenutačno izvodi program obrazovanja za 9 zanimanja od čega je 6 deficitarnih a jedno zanimanje je u eksperimentalnoj provedbi. Od 2014. Industrijsko-obrtnička škola sudjeluje u brojnim projektima sufinanciranim EU sredstvima te ima dugogodišnju bilateralnu suradnju sa strukovnim školama u Italiji, Njemačkoj, Španjolskoj i Francuskoj.
 

Iz kategorije: Županija info