Datum objave: 19. Lipanj 2019

Napuštenu magaricu s otoka Ravan udomila obitelj Roca s Kaprija

Diana Ferić
Diana Ferić

Spašena je, zahvaljujući savjesnom građaninu koji želi ostati anonimna i portalu morski.hr magarica koju je netko bez hrane i vode ostavio na otočiću Ravan.

Magarica koju je uspješno spasila obitelj Roca s Kaprija, dobila je i ime – Mija. Kako je ispričao Bernard Roca, zato što je u akciji njezina spašavanja sudjelovao i njegov prijatelj iz Vodica – Mijo, prenosimo s portala morski.hr.

 

 

– Magaricu smo pronašli nakon sat vremena pretrage na drugom kraju otoka i doveli je na mjesto gde smo je i našli, dali joj vode i hrane. Netom nakon što smo je nahranili na otok je došao gospodin Bernard Roca sa otoka Kaprija jer je putem društvenih mreža dobio informaciju o napuštenoj magarici sa otoka Ravna. Magaricu smo uz dosta truda utnijeli u gajetu, te ju je gsp Roca odveo na otok Kaprije uz obećanje da će imati dobar tretman.

Na nevjerojatan slučaj nehumanosti koji, kako se čini, ima i tradicijsku crtu, uputio nas je čitatelj koji je na otoku Ravan u šibenskom arhipelagu naišao na napuštenu životinju. Magarica uplašena i bez vlasnika, gladna i žedna lutala je obalom otočića.

 

“Poštovani, dana 17.06. na plaži otoka Ravan (šibenski arhipeag) prilikom pristajanja zatekli smo magaricu koja je bez vlasnika lutala obalom. Kada smo se iskrcali na obalu životinja nam je prišla i dali smo joj piti. Popila je preko deset litara vode i po tome smo zaključili da je već dugo nitko nije obišao. Otok Ravan je vrlo mali nenaseljen otok, bez ikakvog pojilišta i sa vrlo malo vegetacije. Ne moram Vam objašnjavati kakve su joj šanse za opstanak na takvom otoku u ljetnim mjesecima ako je nitko ne bude obilazio. Molim Vas, ako postoji način, da mi Vi sa Vaše medijske strane pomognete da zbrinemo tu životinju, jer po brizi za one kojima je to potrebno vidi se civilizacijski nivo neke zajednice. U nadi za zbrinjavanje nesretne magarice, lijepi pozdrav“, napisao je čitatelj u mailu i poslao nam fotografiju životinje koja luta otokom.
Ni sat vremena od objave članka o napuštenoj magarici na otoku Ravan u šibenskom arhipelagu, odgovorila je policija da je pokrenula izvide u potrazi za vlasnikom, a javili su se iz Turističke zajednice Tribunj. Oni su željeli napraviti sve da magarici spase život i zbrinu je kod sebe.

FOTO:morski.hr
 

Iz kategorije: Županija info