Datum objave: 18. Travanj 2019

Primošten dobiva u Marinoj lučici luksuzni resort s apartmanima i vilama i 350 radnih mjesta

Diana Ferić
Diana Ferić

Konačno kreće izgradnja proširene turističke zone Marina lučica u Primoštenu, a investitor je M.L. Bay Development d.o.o., osnivač kojeg je Christoph Traunig. Projekt su prije nekoliko dana javnosti predstavili predstavnici investitora i primoštenski načelnik Stipe Petrina.

Riječ je o turističkom resortu koji je imati 1 200 postelja, a u prvoj fazi će u njega biti uloženo 98 milijuna eura. Gradnja bi trebala početi u 2020. godini. Glavni projektant je Dario Travaš iz zagrebačke tvrtke "ATP projektiranje" d.o.o.

"Bit će izgrađeno 110 istovjetnih apartmana na 8000 "kvadrata", svaki stan imat će pogled na more i na stari Primošten, na balkonima bujno zelenilo i staklene ograde kako ništa ne bi zaklanjalo impresivan pogled. Za 30 samostojećih vila s bazenima inspiraciju smo crpili iz rimske arhitekture, a vile će biti izgrađene na prostoru od 5000 četvornih metara.Središnji objekt je luksuzni, obiteljski hotel najviše kategorije, s 250 soba, i sve će imati pogled na more. Sa svim sadržajima zauzimat će 26 tisuća četvornih metara. Hotel će, osim restorana, sadržavati i wellness i spa sadržaje, manje kongresne prostore, a južno od hotela smjestit će se malo etnoselo", kaže o tom projektu njegov autor.


Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten ističem kako to nije lokalni nego nacionalni projekt pa zamjera ministru turizma ne samo što nije došao, a obećao je da će doći, nego i zbog toga što iz Ministarstva turizma, tvrdi on, nisu odgovorili ni na pet e mailova.

"Gradnja može početi već sutra. Investitor se obvezao izgraditi kanalizacijski sustav s biokemijskim pročišćivačem, vrijedan 25 milijuna kuna, i 36 tisuća "kvadrata" nerazvrstanih cesta. Za obje infrastrukturne investicije Općina je izradila projektnu dokumentaciju i ishodovala pravomoćne građevinske dozvole."; kazao je na predstavljanju Stipe Petrina uz napomenu da će taj resort kada bude završen zapošljavati 350 radnika. 

Christoph Trauning uspješno je, u različitim ulogama, nedavno završio projekte vrijedne više od milijardu eura u srednjoj i istočnoj Europi . Njegove tvrtke imale su odlučujuću ulogu u izgradnji Falkensteiner Punta Skala Resort-a i u Radisson Blu resorta u Splitu, a on je i suvlasnik Poslovnog parka Zagreb u Svetoj Nedjelji, najvećeg modernog „State-of-the-art“ logističkog parka u Hrvatskoj.
Općina Primošten čeka već skoro 15 godina da se uredi devastirani prostor bivšeg kompleksa Marine lučice i ta zona pretvori u privlačnu turističku destinaciju.
 

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3