Datum objave: 18. Prosinac 2018

Stanovnici Kistanja konačno mogu autobusom u Šibenik i natrag,a Županija sufinancira tu liniju

Diana Ferić
Diana Ferić

Zahvaljujući angažmanu županijske vlasti stanovništvo Općine Kistanje konačno je povezano autobusnim linijama sa Šibenikom. Sada dva puta dnevno, osim subotom i nedjeljom, autobus vozi od Kistanja preko Đevrsaka do sjedišta županije.

 

Županijsku autobusna linija Šibenik – Piramatovci produžena prema Kistanjama, sa stajalištem u Đevrskama, u dužini od 18 kilometara.
Izdavanjem dozvole prijevozniku Autotransport Šibenik u sklopu posebnog linijskog prijevoza osiguran je prijevoz putnika svakog radnog dana s polaskom iz Kistanja u 6:15 i 12:20 sati preko Đevrsaka za Šibenik, te povratkom iz Šibenika za Kistanje u 14:15 i 20:15 sati također preko Đevrsaka. Linija ne prometuje subotom i nedjeljom.
Temeljem posebne Odluke župana Gorana Pauka kao i zaključenog ugovora s Autotransportom Šibenik, Županija će sufinancirati posebni autobusni linijski prijevoz na relaciji Piramatovci-Kistanje, a u dogledno vrijeme očekuje se uključivanje Općine Kistanje u sufinanciranje navedene linije.
.
Dozvola za obavljanje posebnog županijskog prijevoza putnika izdana je na razdoblje od godinu dana i vrijedi do konca studenoga 2019. godine.

„Produženjem postojeće županijske linije Šibenik-Piramatovci preko Đevrsaka do Kistanja na najbolji mogući način povezan je ovaj dio naše Županije s gradom Šibenikom. Svako dugo rješenje bilo bi nerentabilno i prouzrokovalo bi dodatne troškove prijevozniku“, priopćeno je iz Ureda župana Šibensko-kninske županije.
 

Iz kategorije: Županija info