Datum objave: 03. Prosinac 2018

NP Krka je jednako lijep i zimi:Upoznajte ga uz posebne pogodnosti i programe

Diana Ferić
Diana Ferić

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i ove je godine pripremila zimske programe obilaska za razdoblje od 3. prosinca 2018. do 31. ožujka 2019. Cijena za sve programe je 30 kn po osobi za odrasle i 20 kn za djecu (od 7 do 18 godina) za lokalitete Skradinski buk i Roški slap. Jednom kupljena ulaznica vrijedi za jednokratni posjet svim kopnenim lokalitetima na dan kupovine. Radno vrijeme Parka je od 9 do 16 sati.

"Podsjećamo da je zimski period idealan za korištenje iskaznice Kluba prijatelja Krke. Utjecaj mora dolinom rijeke Krke prodire duboko u kopno i znatno utječe na povoljne klimatske prilike, a šibensko je područje jedno od najsunčanijih u Hrvatskoj, pa zašto ne iskoristiti blagonaklonost kojom nas je priroda obdarila"; ističu u JU NP Krka.


AtraKTIVNA STRANA ZIME: Istražite biciklističke rute i pješačke staze NP „Krka“


SKRADINSKI BUK:

Program br. 1:
– Trajanje: oko dva sata
– Ulazak: vlastitim automobilom na ulazu Lozovac (ili pješice s ulaza Lozovac pješačkom stazom dugom 875 m)
– Informacije i preporuka stručnog djelatnika Parka
– Obilazak Skradinskog buka
– Izlazak na ulazu Lozovac.

Skradinski buk najpoznatiji je i najposjećeniji slap na rijeci Krki. Zadivljujuća ljepota sedamnaest sedrenih stepenica slapa samo je jedna od mnogih zanimljivosti koje se kriju na tom području. Poučno-pješačka staza duga 1 900 m vodi vas oko slapova i upoznaje, preko edukativnih tabli koje možete pratiti putem, s raznolikim biljnim i životinjskim svijetom Parka.
Iskoristite mir koji pruža obilazak u zimskim mjesecima da se detaljnije upoznate sa svim onim što Nacionalni park „Krka“ jest i postanite njegovi glasnogovornici u zajednici, šireći znanje o njemu i vrijednostima očuvanja okoliša.


 

Iz kategorije: Županija info