Datum objave: 04. Listopad 2018

Zbog odličnih iskustava s prvim već dogovoren 2. Krka polumaraton za travanj 2019.

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon iznimno uspješne ovogodišnje utrke, u kojoj su sudjelovali brojni trkači, ali i navijači, Atletski klub Maraton 2000 iz Karlovca, kao organizator, i Javna ustanova „Nacionalni park Krka“, kao partner, odlučili su sve ponoviti i utrci otvoriti put da postane tradicionalna. Drugi Krka polumaraton održat će u subotu, 13. travnja 2019.
Krka polumaraton pruža trkačima jedinstveni ugođaj trčanja u jednom od najljepših dijelova Hrvatske, u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturnopovijesne baštine. Staza polumaratona ima međunarodni certifikat AIMS-a (Association of International Marathons and Distance Races), što znači da rezultat postignut na Krki vrijedi svugdje u svijetu.

 

Kao i ove godine, utrka starta u Eko kampusu Krka u Puljanima, zatim se trči u smjeru Oklaja, spušta do same rijeke, uz Brljansko jezero, nakon čega slijedi jedini uspon u smjeru amfiteatra Burnum, gdje je i cilj. Novost 2. Krka polumaratona je da će se posebno mjeriti i nagrađivati vrijeme upravo toga uspona. Za sve one kojima je 21 098 km polumaratona prevelik izazov a željeli bi sudjelovati u ovom lijepom događaju na programu je i kraća utrka, na 5,5 km.
Zbog velikog zanimanja, za 2019. godinu je povećan maksimalan broj trkača na objema utrkama – 650 na utrci polumaratona i 350 na utrci građana. Sudionike očekuje bogat startni paket s ulaznicom za Nacionalni park „Krka“. Prijave su otvorene a svoje mjesto možete osigurati na vrijeme klikom na poveznicu.

 

Posljednjih godina u Hrvatskoj raste zanimanje za trčanje, a samim tim i za boravak u prirodi, na svježem zraku. Tako je i nastala ideja da se ovaj sportski događaj održi upravo u Nacionalnom parku „Krka“, i to u njegovom sjevernom dijelu, manje poznatom široj javnosti, ali bogatom netaknutom prirodom i spomenicima koji svjedoče o burnoj prošlosti toga kraja. Staza polumaratona prolazi zanimljivim i lijepim dijelovima Parka, prelazi rijeku Krku i završava u biseru antičke arhitekture, rimskom vojnom amfiteatru.
Organizator će utrku predstaviti i na europskim sajmovima – u Slovačkoj i Sloveniji, odakle je ove godine došao veliki broj trkača, Mađarskoj i Italiji – kako bi sudionike, kao ljubitelje kulturnopovijesne baštine, privukao upravo vrijednim lokalitetima u Nacionalnom parku „Krka“ pored kojih utrka prolazi.
 

Iz kategorije: Županija info