Datum objave: 18. Lipanj 2018

U Šibeniku teško stradao vozač mopeda,u Vodicama vozač automobila koji je izletio s ceste

Diana Ferić
Diana Ferić

Teške i po život opasne ozljede zadobio je 25 – godišnji vozač u jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se dogodila oko 5 sati, na županijskoj cesti u Vodicama i prevezen je na daljnje liječenje u Zagreb.

 

„Do prometne nesreće je došlo kada je 25-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Audi, šibenskih registracijskih oznaka, zbog neprilagođene brzine kretanje vozila osobinama ceste, pri izlasku iz desnog nepreglednog zavoja izgubio nadzor nad upravljačem i s vozilom izletio izvan kolnika na kameno-zemljanu površinu, gdje je došlo do prevrtanja vozila“, priopćila je Marica Kosor, glasnogovornica Pu šibensko – kninske.

 

U prometnoj nesreći koja se dogodila 17. lipnja oko 16,20 sati u Šibeniku 36-godišnji vozač mopeda je teže ozlijeđen i zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

 

Upravljao je bez važeće vozačke dozvole neregistriranim mopedom Piaggio Liberty. Do nesreće je došlo kada je započeo pretjecanje na mjestu gdje to prometnim znakom nije dopušteno. Uslijed toga se sudario s osobnim automobilom VW Touran", šibenskih registracijskih oznaka, koje je pretjecao, a kojim je upravljao 57-godišnji vozač. Nakon sudara vozač mopeda s mopedom je sletio izvan kolnika te udario u zid, a potom je skupa s mopedom pao na kolnik. Odbio se podvrgnuti ispitivanju alkoholiziranosti i testu na droge.

 

O toj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv vozača će biti podnijet Optužno prijedlog.
 

Iz kategorije: Županija info