Datum objave: 23. Svibanj 2018

Najbolje fotografije s natječaja "Volim svoju županiju" bit će izložene najprije u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Više od 1 300 fotografa i fotografa zainteresirao je natječaj „Volim svoju županiju“ zainteresirao pa je u manje od dva mjeseca pristiglo je nevjerojatnih 2835 radova. U moru fantastičnih fotografija, žiri je odabrao one najbolje, koje će predstavljati svaku županiju u sklopu putujuće izložbe.

 

Ovogodišnji postav izložbe kreće otvorenjem u Šibeniku, gdje će prisutne pozdraviti predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk te predsjednica stručnog žirija Marija Milin. Izložba će biti otvorena u  četvrtak, 24. svibnja 2018. godine u predvorju Gradske knjižnice „Juraj Šišgorić“ u Šibeniku s početkom u 11 sati.

 

U sklopu otvorenja, bit će dodijeljene nagrade najboljima u dvije kategorije natječaja: najbolja fotografija prema broju glasova publike i prema mišljenju žirija. Osim toga, pripremljene su i zahvalnice za sve sudionike čije su fotografije postale dijelom izložbe.

 

Natječaj je pokrenut 2016. godine s ciljem promicanja prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija. O izboru najboljih odlučivao je peteročlani stručni žiri kojeg je i ove godine vodila profesionalna fotografkinja Marija Milin. Uz nju su pristigle radove vrednovali Mateja Gošćiej, stručnjakinja za odnose s javnošću iz Međimurske županije, Bernardo Pahor, voditelj Odsjeka za protokol i odnose s javnošću Karlovačke županije te Kristijan Toplak iz Ureda župana Virovitičko-podravske županije. Osim spomenutih, ulogu počasnog člana dobio je Alan Špiljak, pobjednik prošlogodišnjeg izdanja.
 

Iz kategorije: Županija info