Sidebar Menu

Datum objave: 28. Ožujak 2018

Zajednička 'street art' instalacija bit će postavljena u Murteru u povodu Uskrsa

Šibenik News
Šibenik News

Turistička zajednica Murter - Kornati, uz operativno - kreativnu inicijativu mještanke Vlatke Maleš, inicirala je nesvakidašnji projekt kojim je objedinila uskršnji ugođaj, aktivnu umjetničku radionicu i ekologiju. Riječ je o uskršnjoj skupnoj 'street art' instalaciji u povodu predstojećih blagdana.

Predstavljanje instalacije najavljeno je za 12 sati na Trgu Rudina.

Uz stručnu koordinaciju djelatnika Osnovne škole Murterski škoji, vrtića "Pčelica" i likovne radionice Jelene Ćurić, ekološkim bojama oživjele su dvije velike zečje obitelji i deseci pisanica, od kojih bi svaka mogla poslužiti za pedesetak porcija omleta.

Kao materijal za izradu, ove do sad neviđene ujedinjene umjetosti, korišten je drveni otpadni materijal, koji je recikliran za potrebe trajnih mini umjetničkih djela. Donaciju u materijalu i oblikovanju omogućilo je murtersko tradicionalno brodogradilište Marina Vinici, vlasnika Marka Bašića.
 

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.