Sidebar Menu

Datum objave: 21. Prosinac 2017

Danas će biti najmračniji dan u zadnjih 350 godina,a pazite se i retrogradnog Merkura

Diana Ferić
Diana Ferić

Danas, sa zimskim solsticijem zapravo i službeno započinje zima – i ovo će biti dan s najmanje danje svjetlosti, a često se za njega kaže i da je 'najmračniji dan u godini' ili 'najkraći dan u godini', a k tomu će biti i najmračniji u posljednjih 350 godina. Astrolozi danas savjetuju poseban oprez, osobito zbog retrogradnog Merkura.

Početak prosinca znak je da je zima na vratima, a zimski solsticij ove godine upravo je danas 21. prosinca na sjevernoj hemisferi. U isto vrijeme južna hemisfera doživjet će ljetni solsticij.

Sa zimskim solsticijem zapravo službeno započinje zima - to je dan s najmanje danje svjetlosti, a često se za njega kaže i da je 'najmračniji dan u godini' ili 'najkraći dan u godini'. Ove godine to će i doslovce biti 'najmračniji dan u godini', a sve zahvaljujući rijetkom kozmičkom incidentu koji se nije dogodio posljednjih 350 godina.

Prema istraživanjima mnogih astrologa, osim što nas je ovaj prosinac 'pogodio ludim vremenom', sve se dodatno zakompliciralo time što će Merkur postati retrogradan, a zbog toga sve će, kako kažu, biti još gore.

Upravo za današnji dan kažu da će biti najgori dan 2017. godine. Astrolog Neil Spencer otkrio je da se ove godine solsticij razlikuje od ostalih u prošlosti jer će prvi put od 1664. godine Sunce ući u Jarca, samo sat vremena nakon što Saturn napravi istu preciznu smjenu.

Zbog toga će se izravnati Sunce i Saturn, a to je fenomen od kojeg se očekuju neugodne posljedice. Spencer stoga upozorava sve da na taj dan budu posebno oprezni jer za sve što ćemo toga dana raditi morat ćemo uložiti puno više truda i napora da bismo postigli rezultate.

Mogli biste se osjećati ograničeno i limitirano, no nemojte da vas to uspori i odmakne od svakodnevnih obaveza', poručuju na stranici Lunar Living te još jednom upozoravaju ljude da se paze toga dana.

Gotovo svi astrolozi slažu se u jednom - danas izbjegavajte sve obaveze, sastanke, dogovore, sklapanje ugovora i bilo što slično.
Ukoliko možete, odgodite sva putovanja, osobito javnim prijevozom, jer bi se moglo dogoditi da više vremena provedete na autobusnim stanicama ili terminalima aerodroma (velika je vjerojatnost da će mnogi zakazani letovi i vožnje biti otkazani ili pomaknuti), prenosimo s tportala.

 

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam