Datum objave: 14. Prosinac 2017

UNESCO-va povelja za tvrđavu svetog Nikole stiže 21.prosinca, na uručenje dolazi i ministrica Obuljen

Diana Ferić
Diana Ferić

Povodom upisa tvrđave sv. Nikole kao kulturnog dobra na Popis svjetske baštine UNESCO-a, u sklopu transnacionalnog projekta „Obrambeni sustavi Republike Venecije 16. i 17. stoljeća, Francesco Bandarin pomoćnik ravnatelja UNESCO-a za kulturu uručiti će povelju županu Goranu Pauku u četvrtak, 21. prosinca 2017. godine.

Program obilježavanja započinje u srijedu, 20. prosinca 2017. godine u 19 sati Otvorenjem izložbe fotografija "Tvrđava sv. Nikole" u Muzeju grada Šibenika.

U četvrtak, 21. prosinca 2017., s početkom u 10:00 sati, planiran je obilazak tvrđave sv. Nikole. Na tvrđavi će se svečano spustiti UNESCO zastava i zastave Republike Hrvatske. Polazak broda je sa šibenske rive. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika ovaj događaj se neće održati.

Svečanost dodjele UNESCO-ove povelje održat će se u četvrtak, 21. prosinca 2017. godine s početkom u 12 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku. Povelju će županu Goranu Pauku uručiti Francesco Bandarin pomoćnika ravnatelja UNESCO-a za kulturu.

Uz domaćine, župana Šibensko-kninske županije Gorana Pauka i ravnateljicu Javne ustanove Priroda Šibensko – kninske županije Anitu Babačić Ajduk, svečanosti će nazočiti gđa. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture sa svojim suradnicima g. Davorom Trupkovićem, pomoćnikom ministrice i gđom. Rut Carek, voditeljicom i glavnom tajnicom Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, kao i predstavnici Grada Zadra, talijanskih i crnogorskih partnera transnacionalnog projekta „Obrambeni sustavi Republike Venecije 16. i 17. stoljeća“
 

Iz kategorije: Županija info