Datum objave: 15. Studeni 2017

Žitelji županije u 2018. mogu računati na bogatiji proračun u odnosu na ovu godinu

Šibenik News
Šibenik News

Na sjednici Županijske skupštine, trećoj po redu, usvojen je proračun Šibensko – kninske županije za 2018. godinu i on iznosi 586,4 milijuna kuna te je za 60 milijuna kuna (nešto više od 11 posto) veći od proračuna za još aktualnu godinu! Proračun je prihvaćen sa 25 glasova za, osam protiv te dva suzdržana uz izostanak ruku Mostovih vijećnika.


Usvajanje novog proračuna kao ni bilo što drugo na sjednici nije prošlo bez rasprave koje su se često svodile na međusobno vrijeđanje, spominjanje ratnih dezertera, profitera i inog. Još jedna u nizu sjednica na kojoj se puno pričalo, a malo rezultata dalo.


Iako je prihvaćen s većinom glasova za, proračun nije svakom dobro 'sjeo' posebno ne zastupnicima koji nisu odobrili činjenicu da je za Hrvatsku gorsku službu spašavanja – Stanica Šibenik za iduću godinu izdvojeno svega 60 tisuća kuna. Na to su reagirali za vijećnici Natko Duvnjak i Petar Mišura koji je predložio amandman kojim bi se HGSS-ovcima osigurala veća proračunska sredstva.


'U proračunu ima nepotrebnih stavki na kojima se može uštedjeti. Samo na tiskanje izvješća, koji se mogu dobiti u elektronskom obliku, troši se 60 tisuća kuna', kazao je Mišura, aludirajući da se upravo taj iznos može pridodati HGSS-ovcima. Nije prošlo jer župan Goran Pauk smatra da trebaju dobiti svi ili nitko!


Župan je istaknuo da proračun ima svoju dinamiku iako sredstava nisu povisili vatrogascima ne mogu ni drugima. 'Rebalansima proračuna u idućoj godini, kad bude jasnije kako se izvršava, sigurno da će i HGSS dobiti više od 60 tisuća kuna', primirio je župan loptu.


Nije prošao ni Mišurin amandman o preraspodjeli sredstva u iznosu od 700 tisuća kuna koja bi bila preusmjerena na pomoć nerođenoj djeci.
Sve u svemu, nakon današnje sjednice Županijske skupštine, žitelji županije u 2018. godinu ući će s bogatijim proračunom (barem na papiru).
  

Iz kategorije: Županija info