Sidebar Menu

Datum objave: 17. Kolovoz 2017

Zbog velikog požara na Promini župan Goran Pauk sazvao Krizni stožer

Diana Ferić
Diana Ferić

Čak šest protupožarnih zrakoplova 93. zrakoplovne baze HRZ-a iz Zemunika sudjelovalo je u gašenju požara koji je izbio na Promini, u Šibensko-kninskoj županiji, ali požar i dalje gori. Zračne snage su se kada je pao mrak povukle, priopćeno je iz Ministarstva obrane. Na terenu se nalazi trenutno 63 vatrogasca s 25 vozila,. Zbog velikog požara na Promini šibensko – kninski župan Goran Pauk sazvao je sastanak kriznog stožera koji će se održati u Oklaju.

Sva druga današnja požarišta stavljena su u najvećoj mjeri pod nadzor gasitelja, a jedan airtractor još uvijek djeluje na prostranom požarištu Zaton-Raslina. Potporu u gašenju tog požara i danas pružaju pripadnici Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske OS RH.
Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 220 požara: 78 u Šibensko-kninskoj, 74 Splitsko-dalmatinskoj, 54 u Zadarskoj,10 u Dubrovačko-neretvanskoj, tri u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji. Ostvareno je oko 1850 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 54.200 tona vode te su prevezena 263 vatrogasca i vojnika i 32 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta, navodi se u priopćenju.
 

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam