Sidebar Menu

Datum objave: 10. Kolovoz 2017

Izložba "Prijatelj suhozida" stigla na Kaprije, blizu Baljenca, svog otoka maskote

Diana Ferić
Diana Ferić

Muzej Grada Šibenika otvorio je danas svoju izložbu "Prijatelj suhozida" na Kapriju. Izložba i njen likovni natječaj nastali su u suradnji s LAG "More 249". Prostor u kojem je izložba postavljena Mjesni odbor uredio je za izložbene svrhe it o je prva izložba u njemu. LAG More i i Muzej namjeravaju cijelu zgradu namijeniti živoj baštini s izložbenim prostorom na katu i minidestilerijom i obradom maslinovog ulja u prizemlju.

Izložba je sastavljena od većeg dijela fotografija g. Boška Fržopa koje je na temu suhozida snimao od 1963. godine. Didaktički je popraćena modelom bunje (kaprijske "kujice", kućice) maketara Borka Čelara koja se za vrijeme šibenske otvorenosti izložbe u prosjeku gradila triput dnevno.

Na otvaranju izložbe "Prijatelj suhozida" najvećem prijavitelju obnovljenih suhozida za novi Marinku Orliću iz Drage Bašćanske na Krku, ovčaru koji je za poticaj prijavio 22 kilometra obnovljenih suhozida uručena je nagrada.
Gotovo toliko ukupno su dugi suhozidi na kaprijskom školju Baljenac, svojevrsnom amblemu izložbe, čiji je internetski video od otvaranja izložbe do danas vidjelo 40 000 ljudi.

 

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.