Datum objave: 07. Kolovoz 2017

Ivan Klarin uputio ministru Mariću svoj prijedlog u vezi sa spornim Zakonom o nekretninama

Diana Ferić
Diana Ferić

Ivan Klarin je kao saborski zastupnik i načelnik Općine Tisno danas uputio prijedlog ministru financija Zdravku Mariću o izmjeni Zakona o lokalnim porezima u dijelu koji se odnosi na porez na nekretnine, a koji su općine i gradovi dužni uvesti  do 1. siječnja 2018. godine.

„Moja inicijativa ide u smjeru da se zakon o lokalnim porezima izmjeni u dijelu koji se odnosi na porez na nekretnine na način da se unese novi članak koji će predstavničkim tijelima JLS-a dati mogućnost odabira uvođenja poreza na nekretnine ili primjenu postojećih odredbi koje se odnose na naplatu komunalne naknade i poreza na kuće za odmor.
Zatražio sam od ministra Marića da se prijedlog izmjena zakona o lokalnim porezima s ovom izmjenom stavi na prvu sjednicu jesenskog zasjedanja Hrvatskog sabora i to iz razloga da se JLS koje ne žele oporezivati svoje stanovnike na ovaj način mogu na vrijeme opredijeliti da li će uvesti porez na nekretnine ili će ostati pri naplati komunalne naknade i poreza na kuće za odmor“, objašnjava Klarin.

Napominje da je i prilikom prva dva saborska čitanja u vezi s navedenim prijedlogom o uvođenju poreza na nekretnine upozoravao da je taj porez nepravedan te da će znatnije opteretiti pravne i fizičke osobe zbog uvođenja dodatnih kriterija koji donose znatno poskupljenje u odnosu na dosadašnja davanja s temelja komunalne naknade i poreza na kuće za odmor.
 

Iz kategorije: Županija info