Datum objave: 30. Travanj 2017

Danas se otvara Sajam agroturizma u Skradinu: Oko 200 izlagača hrane,pića i ostalih autohtonih proizvoda

Diana Ferić
Diana Ferić

Najviše izlagača do sada, gotovo 200 predstavit će se na ovogodišnjem Sajmu agroturizma u Skradinu koji će biti otvoren danas u 11 sati, a traje i sutra. Organizatori su Šibensko-kninska županija i Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Sajam je izložbeno prodajnog karaktera, a održava se na ulazu u Nacionalni park Krka. Cilj je predstaviti bogatstvo Šibensko – kninske županije, od autohtonih i tradicijskih ruralnih proizvoda i usluga, etno i gastronomskih specijaliteta, kulturne baštine, folklora, starih zanata te turističke ponude na obiteljskim domaćinstvima ruralnih područja. Na sajmu će se predstaviti 75 izlagača iz Šibensko – kninske i oko 100 izlagača iz drugih županija te po jedna iz Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Sajam je međunarodnog karaktera, a svake godine jedna od hrvatskih županija nam je partner na sajmu. Ove godine to je Karlovačka županija. Ukupno 16 izlagača županije partnera predstavit će svoju županiju s etno i gastronomskim proizvodima.

Suorganizatori sajma su, kao i svih ovih godina, Grad Skradin, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Šibenik i Obrtnička komora Šibensko-kninske županije.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.
 

Iz kategorije: Županija info