Datum objave: 21. Ožujak 2017

Foto klub Šibenik i JU NP Krka još jednom zajedno za Svjetski dan voda

Šibenik News
Šibenik News

U povodu obilježavanja Svjetskog dana voda, Javna ustanova Nacionalni park Krka poziva sve zainteresirane da im se pridruže na otvorenju izložbe Mistična rijeka u srijedu 22. ožujka 2017. u 18 sati u ispostavi JU „NP Krka“ u Drnišu.

 

Posjetitelji će izložbu dvadeset i jedne fotografije moći pogledati do kraja travnja. Izložba je rezultat višegodišnje suradnje Foto kluba Šibenik i Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ u povodu ovog, za zaštitu prirode, važnog dana, a na zadovoljstvo svih zaljubljenika u prirodu i fotografiju.

 

Obilježavanje Svjetskog dana voda nastavlja se u četvrtak, 23. ožujka 2017. u Katoličkoj osnovnoj školi Šibenik sljedećim programom:
- predavanje o vodi u 8 sati
- igra „Kap za slap“ u 9 sati
- predstava „Crvenkapica“ kazališta Virko iz Šibenika.

 

Svjetski dan voda svake se godine obilježava 22. ožujka kako bi se istaknula važnost slatkih voda i podržalo održivo upravljanje slatkovodnim resursima. Voda pokriva 70% Zemljine površine. Resursi pitke vode u cijelom svijetu ugroženi su, ne samo zbog prekomjernog korištenja i neodgovarajućeg upravljanja, nego i zbog povećanog zagađenja okoliša.
 

Iz kategorije: Županija info