Sidebar Menu

Datum objave: 09. Ožujak 2017

Vodičani u prilici prikupljanja plastičnih čepova za kupnju skupih, a potrebnih lijekova

Šibenik News
Šibenik News

Vodice su se pridružile humanitarnoj akciji prikupljanja plastičnih čepova. Podsjetimo, humanitarna udruga Daj 5 od srca u suradnji s Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske iz Čakovca organizira akciju prikupljanja plastičnih čepova pod nazivom 'Plastičnim čepovima do skupih lijekova'. 

 

Vodičani čepove mogu donijeti u prostoriju vodičke udruge u Ulici hrvatskih boraca, svakog petka tijekom ožujka od 17 do 19 sati ili se mogu odložiti u posebno označene posude postavljene na Trgu kneza Branimira i na vodičkoj tržnici.

 

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske sa sjedištem u Čakovcu djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Udruga vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora) te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti.

 

Prikupljaju se čepovi od proizvoda koji su konzumirani u tvrtkama, ali donose se čepovi i iz domaćinstava pa i šire. Osim plastičnih čepova, sakuplja se i tzv. proizvodni škart (tvrtke koje u poslovnim procesima koriste plastične čepove). Sakupljajući plastične čepove činite dobro za okoliš, a ujedno činite i hvalevrijedno humanitarno djelo. U projekt su se uključile mnoge škole, vrtići, vjerske zajednice, a svakim danom stižu pozivi i upiti kako se može uključiti u projekt.

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.