Datum objave: 22. Veljača 2017

Još dvije škole s područja županije uspješno prijavljene na natječaj uz pomoć Razvojne agencije

Šibenik News
Šibenik News

Nakon uspješne prijave Osnovne škole Domovinske zahvalnosti iz Knina na natječja za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije odgojno - obrazovnih ustanova, uz pomoć Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko - kninske županije to su učinile još dvije škole s područja županije.

 

Riječ je o Osnovnoj školi Kistanje te Srednjoj školi Ivana Meštrovića Drniš. Predane projektne prijave za energetsku obnovu i druge dvije škole na području Šibensko-kninske županije:

- Potpisani su Sporazumi s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te predane projektne prijave za još dvije škole s područja posebne državne skrbi iz naše županije - s razlogom su se pohvalili iz Razvojne agencije koja je u funkciji tehničke pomoći i uz odličnu suradnju s ravnateljima škola pripremila kompletnu natječajnu dokumentaciju za obje škole. 


Projekt vrijednosti 2.197.273,00 kn u Srednjoj školi Ivana Meštrovića Drniš obuhvaća zamjenu stolarije, obnovu fasade te rekonstrukciju krova, dok projekt OŠ Kistanje u vrijednosti 3.618.111,77 kn obuhvaća obnovu fasade, zamjenu rasvjete energetski učinkovitijom, rekonstrukciju krova te postavljanje fotonaponske elektrane. Provođenjem mjera energetske obnove ostvarit će se energetske uštede i smanjenje emisije CO2 preko 85 posto.

 

Ovim projektima ostvarit će se značajne financijske i energetske uštede, doprinijet će očuvanju okoliša te kvalitetnijem provođenju nastavnih aktivnosti, a sve u cilju ravnomjernog razvoja Šibensko-kninske županije.

Iz kategorije: Županija info