Sidebar Menu

Datum objave: 25. Siječanj 2017

Plaža Male Vruje u Vodicama na korak do početka izvođenja radova

Šibenik News
Šibenik News

Nakon provedenog javnog natječaja, Grad Vodice je sklopio ugovor s tvrtkom Sarađen d.o.o. iz Stankovaca o izvođenju radova na drugoj fazi uređenja gradske plaže Male Vruje vrijedan gotovo devet milijuna kuna.

 

Grad Vodice je, ocjenjujući važnost realizacije ovog projekta za daljnji razvoj vodičkog turizma, u ovogodišnjem proračunu osigurao potrebna sredstva, a financijsku potporu pružilo je i Ministarstvo turizma zadovoljno planiranim načinom uređenja plaže, pa je krajem godine potpisan ugovor o sufinanciranju projekta putem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini u iznosu od milijun kuna bespovratnih sredstava.


Planirano je da radovi traju četiri mjeseca, pa bi tako Vodice turističku sezonu trebale dočekati spremne s još jednom uređenom gradskom plažom.


Da podsjetimo, svi elementi koji će se koristiti pri uređenju plaže mogu se reciklirati i modularno izmjestiti te nadograđivati ovisno o budućim potrebama i zahtjevima destinacije Plaža je tako koncipirana da zatvorena laguna i bazen stvaraju temperaturu vode veću i do 10 stupnjeva od okolne čime se omogućava produženje kupališne sezone prije i nakon pune turističke sezone.

 

Osim dnevnih tipično plažnih sadržaja, pri uređenju se mislilo i na život obalnog prostora u večernjim satima pa su Male Vruje zamišljene kao plaža polivalentnog karaktera budući da prostor noću može poslužiti kao pozornica ili galerija i nuditi raznovrsne kulturno-umjetničke sadržaje.

 

 

Naslovna fotografija: InfoVodice.com

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam