Datum objave: 04. Siječanj 2017

Projekt Supergumna na području Vodica ide dalje

Šibenik News
Šibenik News

Grad Vodice je, kao vlasnik zemljišta, potpisao sporazum o pravu građenja sa Šibensko-kininskom županijom koja je nositelj projekta izgradnje regionalnog Centra za posjetitelje. Tim se sporazumom Županiji dozvoljava provedba postupka dobivanja građevinske dozvole te kasnije i izgradnja Centra za posjetitelje.

 

- Da podsjetimo, ovaj bi se Centar, poznat pod nazivom Supergumno, trebao graditi na predjelu Račica, na površini od 13 500 m2, prema projektu arhitekte Nikole Bašića i uz pomoć novca iz europkih fondova.Zatvoreni prostor Supergumna sadržavat će infopult, uredske i prodajne prostore specijalizirane za ponudu izvornih proizvoda, ugostiteljski dio u kojem će se nuditi tradicionalna jela, edukativne i multimedijalne dvorane - podsjećaju iz gradske uprave Vodica.

 

Jedna od takvih dvorana oblikovana je uz tri tematizirane galerije, a u njoj će posjetitelji interaktivnim pristupom upoznati turističke atrakcije Šibensko-kninske županije. Vanjski dio kompleksa sadržavat će krovnu promenadu, trijemove i sjenice te mediteranski vrt s obiljem autohtonih biljnih vrsta. Posebnu komponentu Centra činit će mali zoološki vrt s domaćim životinjama šibenskoga kraja.

Iz kategorije: Županija info