Datum objave: 02. Siječanj 2017

Traže se ideje za preuređenje vojnog kompleksa na brdu Raduč

Šibenik News
Šibenik News

U sklopu građanske inicijative „Otkrijmo Raduč“ udruga Argonauta i općina Murter-Kornati Vas pozivaju na javnu raspravu i predlaganje ideja za buduću namjenu i uređenje starog vojnog kompleksa na brdu Raduč koja će se održati u kino dvorani Žut 20. siječnja 2017. s početkom u 19 sati.

 

Udruga Argonauta i Općina Murter-Kornati pokrenuli su inicijativu za uređenje i valorizaciju starog vojnog kompleksa na brdu Raduč, prvi korak je izrada idejnog rješenja uređenja kojim bi se definirala buduća namjena kompleksa. Stanovnici otoka Murtera i njihovi gosti će imati priliku aktivno sudjelovati u promišljanju buduće namjene ovog važnog prostora, što je u EU ustaljena praksa.

 

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane koji žele doprinijeti kreiranju ideje uređenja i valorizacije starog vojnog kompleksa na brdu Raduč da do 20. siječnja 2017. predaju koncept u kojem će iznijeti svoje viđenje buduće namjene i uređenja starog vojnog kompleksa. Koncept treba kreirati u kontekstu stvaranju interakcijskih odnosa između prirodnog ambijenta u kojem je kompleks smješten, njegove kulturno-povijesne vrijednosti, naselja Murter te otočnog arhipelaga koji ga okružuje uključujući i Kornatsko otočje. Područje obuhvata potrebno je oblikovati kao prostor prepoznatljivog identiteta i novih mogućnosti.

 

Koncepte treba predati najkasnije do 20. siječnja 2016. na e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Koncepti nisu ograničeni brojem riječi, skica i slika. Komisija sastavljena od predstavnika Općine Murter-Kornati i udruge Argonauta će u roku od 10 dana odabrati najbolji koncept, njegove dijelove ili više njih na temelju kojih će se formirati konačna ideja namjene i uređenja starog vojnog kompleksa. Više informacija o starom vojnom kompleksu na brdu Raduč možete saznati na slijedećem linku: Stari vojni kompleks na brdu Raduč.

 

Ideje se neće smatrati autorskim djelom te neće biti otkupljivane i nagrađivane. Općina Murter-Kornati zadržava pravo na upotrebu izabranog koncepta/ideje za daljnje uređenje starog vojnog kompleksa. Ovaj javni poziv nije obvezujući za Općinu Murter-Kornati niti udrugu Argonauta.

Svima koji se odazovu ovom pozivu unaprijed od srca zahvaljujemo.

Ova tribina/javna rasprava provodi se u sklopu građanske inicijative „Otkrijmo Raduč“ koju u partnerstvu sa općinom Murter-Kornati provodi udruga Argonauta, a financira Zaklada „Kajo Dadić“.

Iz kategorije: Županija info