Datum objave: 28. Prosinac 2016

Šibensko - kninska županija dodijelila 22 nove stipendije učenicima i studentima

Diana Ferić
Diana Ferić

Ugovore o stipendiranju u ovoj školskoj i akademskoj godini potpisao je danas Zoran Smolić, zamjenik šibenskog župana sa šest učenika strukovnih srednjih škola, upisanih u trogodišnje obrazovne programe za deficitarna zanimanja te 16 studenata. Od 16 stipendija za studente osam stipendija su dobili studenti I. godine sveučilišnih studija za deficitarna zanimanja, 4 studenata viših godina sveučilišnih studija te 4 stipendije za studente stručnih studija.
Uz potpisana nova 22 ugovora o stipendijama, Županija u ovoj školskoj/akademskoj godini nastavlja sa stipendiranjem 47 korisnika koji su uspješno završili prošlu školsku odnosno akademsku godinu.

Visina učeničke stipendije iznosi 400 kuna, a studentske 600,00 kuna mjesečno te se daje u deset jednakih mjesečnih rata u školskoj odnosno akademskoj godini.
Zamjenik župana Zoran Smolić poželio je učenicima i studentima uspjeh u daljnjem školovanju. ″Nemojte da vaša sudbina ovisi o drugima, nego o vama samima. Kreirajte sami svoju budućnost, jer Vi ste nada i budućnost svih nas. Vjerujte u sebe i samo u sebe jer vi krojite svoju sreću ″, poručio im je zamjenik župana Smolić i čestitao božićno-novogodišnje blagdane.
Šibensko – kninska županija za stipendiranje učenika i studenata svake godine osigurava u proračunu sredstva iz svojih izvornih prihoda, za 2017. godinu planira osigurati 410 tisuća kuna što je u visini ove proračunske godine. Isto tako za sufinanciranje programa i projekata naših visokoškolskih ustanova izdvojit će 210 tisuća kuna, dakle za standard visokoškolskog obrazovanja izdvojit će 620 tisuća kuna.

Izvor: www.sibenskokninskazupanija.hr
 

Iz kategorije: Županija info