Datum objave: 24. Prosinac 2016

Donesen proračun Vodica za 2017. godinu

Šibenik News
Šibenik News

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica prihvaćen je proračun za 2017. godinu. Proračun, temeljen na planiranim prihodima od 67.675.000,00 kuna je realan, razvojan i socijalan. Najviše sredstava je planirano utrošiti na nastavak ili završetak već započetih kapitalnih projekata, znatno više novca izdvojit će se za komunalnu infrastrukturu, za socijalne programe te za rad gradskih udruga.

 

U novoj će godini biti izrađen Izvedbeni projekt novog dječjeg vrtića u Vodicama, pa se očekuje i početak izgradnje. Veća ulaganja planirana su za uređenje gradskih plaža na čijem izgledu i ponudi počiva uspješnost turističke sezone i zadovoljstvo gostiju. Tako će se nastaviti s radovima na uređenju plaže od Hotela Punta do Bristaka, a najviše novca, gotovo 9 milijuna kuna, odvojeno je za uređenje nove gradske plaže Male Vruje. Oba ova projekta sufinancira i Ministarstvo turizma.

 

Dodatna sredstva se planiraju za rekonstrukciju sportske lučice u blizini. Sustavno uređenje obalnog pojasa, ali i podmorja, omogućit će da ovoga ljeta prvi puta u Vodicama zavijori i bijela zastava kao simbol čistoće podmorja za čije su dobivanje također osigurana sredstva.

 

Planira se i uređenje komunalne infrastrukture u Poslovnoj zoni Vodice te uređenje novog sportskog igrališta na Bristaku. Vodičani će dobiti i novo boćalište koje bi trebalo biti izgrađeno u Sportsko-rekreacijskom centru Račice. Nastavlja se uređenje nogostupa na Putu Gaćeleze, znatna sredstva će se izdvojiti za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i otkup zemljišta kako bi se omogućilo širenje Gradskog groblja Vodice.

 

Povećana su i izdvajanja za zdravstvenu i socijalnu skrb, pa je tako osigurano pola milijuna kuna za sufinanciranje rada hitne medicinske pomoći koja će djelovati u Vodicama tijekom cijele godine, a ne kao što je bilo do sada samo u ljetnim mjesecima.

 

Po prvi se puta izdvaja i za rad pomoćnika u nastavi u Osnovnoj školi Vodice te se povećavaju naknade za novorođenčad.

Iz kategorije: Županija info