Datum objave: 14. Prosinac 2016

Mlađa skupina OŠ Juraj Dalmatinac najbolja u robotici u županiji

Šibenik News
Šibenik News

Osnovna škola Juraj Šižgorić, u suradnji s Gradom Šibenik i udrugom StartUp Šibenik, bila je domaćin drugog kola Croatian makers lige, natjecanja u robotici. U prostoru škole natjecalo se 56 učenika iz cijele Šibensko-kninske županije.

 

Prvo mjesto u kategoriji mlađa dobna skupina zauzela je OŠ Juraj Dalmatinac, drugo mjesto OŠ Juraj Šižgorić, a treće OŠ Brodarica. U kategoriji viša dobna skupina najboljima se pokazala također ekipa iz OŠ Juraj Dalmatinac, dok su drugo i treće mjesto osvojile OŠ Primošten, odnosno OŠ Brodarica.

 


Učenike je obišao i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta te se na licu mjesta upoznao s onim što su naučili.

 

- Grad Šibenik konstantno ulaže u znanje novih generacija kroz organizaciju niza računalnih radionica, ali i osiguranje suvremenih tehnologija, u ovom slučaju robota uz koje se djeca uče osnovama robotike, programiranja i kibernetike - istaknuo je ovom prigodom zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

 

Svaki natjecatelj trebao je programirati svog robota-vozilo na računalu i tako primijeniti osnove programiranja. Robotima su djeca unosila naredbe sa zadacima koje moraju obaviti, a kao rezultat toga, robot je morao što preciznije odvoziti zadanu rutu u što kraćem vremenu.


Croatian makers liga okuplja više od 360 škola i ustanova, a uključeno je više od osam tisuća učenika iz cijele Hrvatske.
 

Iz kategorije: Županija info