Datum objave: 13. Prosinac 2016

Ususret predavanju u Drnišu, inicijativa 'Za promjene' skreće pozornost na kontinuiranu depopulaciju kraja

Šibenik News
Šibenik News

Ogranak Matice hrvatske Drniš u subotu, 17. prosinca, u 17 sati, u Narodnoj knjižnici Drniš organizira predavanje demografa prof. dr. sc. Anđelka Akrapa na temu "Očekivani demografski trendovi u Hrvatskoj". U sklopu programa bit će predstavljena brošura  "Drniški kraj u demografskim procesima".

 

O tek naizgled benignom predavanju štošta za reći ima inicijativa tamošnjih građana okupljena pod nazivom Drniš - vrijeme je za promjene.

 

- Mnogi zanemaruju demografske trendove, a upravo to je osnova svakog društva u cjelini, pa tako i radno sposobnog stanovništva. Svratite u subotu poslijepodne i poslušajte zanimljivo izlaganje te se uvjerite koliko je drniški kraj opustošen kontinutiranom depopulacijom, kako prirodnom, tako i iseljavanjem - pozivaju Drnišani na predavanje o kojem su nekoliko dana ranije imali još toga za izlistati.

 

 

- Ne znam jesmo li stvarno toliko lakovjerni ili je ipak neki drugi sindrom u pitanju, stoga, evo malo kronologije laži i obmana u režiji vladajuće garniture šibensko-kninske županije - napisali su na svom Facebook profilu.


 

- Rujan 2004. godine (napomena, lokalni izbori održani su u svibnju 2005. godine)

 

"Još u rujnu 2004. godine župan Duje Stančić, zajedno s Igorom Malyem, Šibenčaninom i pomoćnikom ministra Kalmete za promet, te Zdravkom Livakovićem, državnim tajnikom za razvitak u Kalmetinom superministarstvu, najavio je kako će se dionica brze ceste od čvora Šibenik do Tromilje izgraditi zajedno s autocestom, a da će se i dio od Tromilje prema Drnišu početi (g)raditi u 2005. godini."

 

- 25.01.2007. godine (napomena, parlamentarni izbori održai su u studenom 2007. godine)

 

Prilikom svečanog otvaranja tunela Ploča blizu Tromilje, ministar Kalmeta je istaknuo: "Najkasnije za tri godine bit će dovršena brza cesta Šibenik-Drniš-Knin, prometnica čija se gradnja zagovara unatrag 30-tak godina. "

 

- Listopad 2010. godine (napomena, parlamentarni izbori održani su u krajem 2011. godine)

 

21.10.2010. Drnišu i u Kninu održati će se Javna rasprava Studije utjecaja na okoliš Brze ceste Šibenik Drniš Knin. Župan Pauk obznanio je i da će brza cesta imati 2 trake umjesto planirane 4.

 

- Veljača 2015. godine (napomena, parlamentarni izbori održani su u studenom 2015. godine)

 

Već sumnjajući u povjerenje i zaboravljivost birača, župan Pauk, nakon bezbrojnih obećanja, mijenja retoriku i prebacuje lopticu na Hrvatske ceste i kazuje kako oni nisu osigurali novac u svom olanu nabave.

 

- Prosinac 2016. godine (napomena, lokalni izbori biti će održani u svibnju 2017. godine)

 

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavljuje nastavak (?!?!) radova na izgradnji brze ceste Šibenik-Drniš-Knin te istu označava kao prioritet.

 

Zvuči li vam sada smiješno retorika gore navedenih, poput: "Čuvajmo Lijepu našu od kandži raznoraznih komunista, četnika i orjunaša!"?

 

 

 

Naslovna fotografija: Drniš - vrijeme je za promjene, Facebook

Iz kategorije: Županija info