Datum objave: 13. Prosinac 2016

Gradonačelnica Vodica i ministar Cappelli u Zagrebu potpisuju ugovor o milijun kuna bespovratnih sredstva

Šibenik News
Šibenik News

Gradonačelnica Vodice, Branka Juričev Martinčev i ministar turizma RH, Gari Cappelli ovog utorka, 13. prosinca, potpisat će Ugovor o sufinanciranju druge faze uređenja gradske plaže Male Vruje.


Grad Vodice je preko natječaja 'Program razvoja javne turističke infrastrukture u 2016.' resornog Ministarstva dobio milijun kuna bespovratnih sredstava.


Ugovor će biti potpisan u Zagrebu, a Ministarstvo turizma osim što financira drugu fazu uređenja vodičke plaže, iz svoje blagajne izdvojilo je ukupno 17.376.000,00 kuna za sufinanciranje ukupno 32 razvojna projekta.

 

Odluka o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. donesena je početkom ovog tjedna, a odobrena su sredstva za sufinanciranje za uređenje plaža, te izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju centara za posjetitelje i interpretacijskih centara, te njihovo opremanje multimedijalnom opremom.


Jedan od interpretacijskih centara koje Ministarstvo financira svakako je i onaj u Kninu, a riječ je o interpretacijskim centru hrvatske prošlosti i budućnosti.
 

Iz kategorije: Županija info