Datum objave: 08. Prosinac 2016

Anonimnom prijavom nepoznata osoba htjela 'usositi' Kninjane koji brinu o napuštenim životinjama

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Nakon anonimne prijave policiji, članovi inicijative Udomljavanje životinja iz Knina ovog su četvrtka dali službenu izjavu u Policijskoj postaji Knin gdje je odlučeno da temelja za bilo kakvu daljnju istragu ili podizanje kaznene prijave - nema.

 

O tome su kninski aktivisti izvjestili u srijedu i ponovno ovog četvrtka nakon obavjesnog razgovora u policijskoj postaji.

 

- Jutros smo obavili razgovor u policiji. ''Anonimac'' nas je prijavio da, osim što držimo više pasa nego je to dozvoljeno, iste držimo u lošim uvjetima  te da se o njima ne brinemo. Policajac s kojim smo razgovarali bio je fer i korektan, i samome mu je jasno o čemu se tu zapravo radi. Prilikom dolaska na adresu vidio je gdje se i u kakvim uvjetima drže psi, te nije vidio ništa što ne bi bilo u redu. I sama Veterinarska inspekcija je stava da ukoliko se o životinjama vodi računa, ništa nije sporno, dapače da je pohvalno što se netko zauzeo za napuštene životinje. S obzirom na sve, neće ići nikakav postupak protiv nas niti išta slično, što smo i očekivali. Još jučer smo znali tko je taj ''anonimac'', ali nećemo ga imenovati te mu nanositi javnu sramotu, iako zasluženu. Neka mu je na dušu što je pokušao otežati živote bićima kojima su oni već dovoljno teški i bez njega, ako dušu uopće ima - poručili su iz kninske inicijative putem društvene mreže Facebook.

 

 

Aktivisti inicijative Udomljavanje životinja Knin još jučer imali su podršku svojih sugrađana koji su pohvalili njihov rad, dok su se pojedinci odlučili manjim prilozima u hrani pomoći psima o kojima brinu.

 

- A da malo potraže one koji bezočno napuštaju svoje dojučerašnje ljubimce! Bilo bi interesantno saznati koliko su takvih pronašli i kaznili!! - samo je jedan u nizu komentara koji se pojavljuju na društvenim mrežama, a koji ne ide na ruku nezadovoljnom anonimcu koji je Kninjane prijavio policiji.

 

Iz kategorije: Županija info