Sidebar Menu

Datum objave: 25. Studeni 2016

Ministarstvo turizma RH financijski će pomoći u realizaciji projekta uređenja vodičke plaže

Šibenik News
Šibenik News

Ministarstvo je turizma obećalo je financijsku potporu u realizaciji uređenja gradske plaže Male Vruje administraciji Grada Vodice.


Naime, Grad Vodice ove je jeseni prijavio dva značajna projekta na Ministarstvo turizma u sklopu Programa razvoja javne turističke infrastrukture od kojih je upravo ovaj koji se odnosi se na II. fazu uređenja gradske plaže Male Vruje svojim rješenjima privukao najviše pažnje u Ministarstvu.

 

Stoga je Grad pozvan da održi prezentaciju svog projekta pred predstavnicima Ministarstva turizma. Na prezentaciji je, osim gradonačelnice Vodica Branke Juričev Martinčev i pročelnika Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo Marka Lugovića, prisustvovao i Kruno Fafanđel kao jedan od autora projekta iz tvrtke Rijekaprojekt d.o.o..


Evaluacijski je tim Ministarstva pokazao iznimnu zainteresiranost i oduševljenje jedinstvenim rješenjima u načinu uređenja plaže jer se svi materijali mogu reciklirati i modularno izmještati te nadograđivati ovisno o budućim potrebama i zahtjevima destinacije.


Plaža je tako koncipirana da zatvorena laguna i bazen stvaraju temperaturu vode veću i do 10 stupnjeva od okolne čime se omogućava produženje kupališne sezone prije i nakon pune turističke sezone. Osim dnevnih tipično plažnih sadržaja, pri uređenju se mislilo i na život obalnog prostora u večernjim satima pa su Male Vruje zamišljene kao plaža polivalentnog karaktera budući da prostor noću može poslužiti kao pozornica ili galerija i nuditi raznovrsne kulturno-umjetničke sadržaje.


Za ovu fazu uređenja potrebno je izdvojiti 3 milijuna kuna, pa će obećano sufinanciranje Ministarstva turizma biti od velike pomoći u realizaciji projekta.

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam