Datum objave: 18. Studeni 2016

Predstavljen projekt:Do kraja 2020. godine, Murter i Betina dobit će kanalizaciju

Šibenik News
Šibenik News

U murterskoj Narodnoj knjižnici i čitaonici ovih dana održana je prezentacija projekta odvodnje na području aglomeracije Murter-Betina. Na prezentacjii su sudjelovali predstavnici općine Murter-Kornati, komunalnog poduzeća Murtela d.o.o. i Zeleni otok d.o.o., predstavnici konzultantskog poduzeća Proning-Dhi d.o.o., Vodovoda i Hrvatskih voda te predstavnici nadležnih ministarstava.

 


Kako je u posljednjih nekoliko mjeseci ishođeno 10-ak novih dozvola i dokumenata, zaključeno je da je projekt jedan od najspremnijih u Županiji odnosno da je dokumentacija spremna za prijavu što znači da će početkom 2017. biti raspisani natječaji za izvođača dok bi radovi na kanalizaciji trebali započeti nakon turističke sezone 2017. godine.

 


Radi se o projektu ugradnje mreže odvodnje duljine 30 kilometara, izgradnji 6 crpnih stanica te jednog uređaja sa pročišćavanje otpadnih voda.


Za usporedbu, u dosadašnjoj fazi radova u Murteru je ugrađeno 3,9 km mreže, podmorski ispust duljine 1,4 km te 2 crpne stanice.


Ukupni troškovi projekta oko 128 milijuna kuna. Od toga 70% financira će se iz EU fondova, 12% Hrvatske vode, 12% Republika Hrvatska i oko 6% lokalne jedinice samouprave odnosno Općina Murter-Kornati i Općina Tisno.

 

Završetak projekta i puštanje u rad sustava odvodnje predviđa se 2020. godine.

Iz kategorije: Županija info