Datum objave: 16. Studeni 2016

Županiji gotovo 7 milijuna kuna za razminiravanje poljoprivrednih površina od Vodica do Promine

Šibenik News
Šibenik News

Temeljem zahtjeva Šibensko-kninske županije, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijela je Odluku o dodjeli sredstava za razminiranje poljoprivrednih površina.

 

Šibensko-kninskoj županiji dodijeljena je potpora u iznosu od 6.934.029,03 kuna za podmjeru "Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima" / Operacija "Razminiranje poljoprivrednog zemljišta".

 

U cilju sigurnosti i obnove poljoprivredne proizvodnje na minski sumnjivim poljoprivrednim površinama razminirati će se poljoprivredne površine na području gradova Vodica, Skradina i Drniša te općine Promina, ukupne površine 669.797 m2.

 

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava. Udio javne potpore u prihvatljivim troškovima ulaganja iznosi 100 oosto. Iz proračuna Europske unije osigurava se 85 posto udjela, a RH iz Državnog proračuna osigurava 15 posto udjela.

 

Odluka je donesena sukladno Pravilniku o dodjeli potpore za "Razminiranje poljoprivrednog zemljišta" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. i Natječaju za podnošenje zahtjeva za potporu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) za dodjelu potpore za “Razminiranje poljoprivrednog zemljišta” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.
 

Iz kategorije: Županija info