Datum objave: 24. Listopad 2016

Izbjegnute teže prometne nesreće zbog pojačane policijske patrole na cestama

Šibenik News
Šibenik News

Tijekom provedene pojačane aktivnosti na suzbijanju prometnih nesreća s najtežim posljedicama u noći sa subote na nedjelju proteklog vikenda u razdoblju od 22 do 06 sati na području Šibensko - kninske županije u prometu  je utvrđeno ukupno 39 prekršaja. Tom prilikom  zatečeno je pet vozača da upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola, s koncentracijom od 05 g/kg - 1,15 g/kg alkohola u organizmu, dok su dva  vozača odbila alkotestiranje.

 

- Nadalje, u prometu su zatečena dva vozača da upravljaju osobnim automobilima bez položenog vozačkog ispita, jedno neregistrirano vozilo i dva vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole, sedam odraslih osoba tijekom vožnje nije koristilo sigurnosni pojas, a utvrđeno je i 20 ostalih prekršaja - obavještavaju iz Policijske uprave šibensko - kninske. 

 

Za vrijeme provođenja pojačanih aktivnosti u prometu zabilježene su dvije  prometne nesreće, od kojih je jedna prošla s dvije ozlijeđene osobe i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.


- Statistički pokazatelji upućuju da je ova preventivno represivna akcija dala pozitivne rezultate, a posebno ako uzmemo u obzir vrijeme akcije, kao i činjenicu da nije zabilježena niti jedna teža prometna nesreća - zaključak je šibenske policije. 
 

Iz kategorije: Županija info