Datum objave: 07. Listopad 2016

Arhitekt Dinko Peračić vraća se Vodicama: Prema njegovom projektu uređuje se Herfordski prilaz

Šibenik News
Šibenik News

Nakon ljetos provedenih radova ispitivanja snimke postojećeg stanja svih podzemnih instalacija, nastavlja se realizacija ugovora koji su potpisali Grad Vodice i Minigradnja d.o.o. za prvu fazu uređenja dijela Trga hrvatskih mučenika, poznatijeg kao Herfordski prilaz u Vodicama.

 

Naime, nakon uređenja gastro centra u Marini i, nepostojanja jasnog upravitelja nad tim centrom, došlo je do prenamjene poslovnih prostora koji su se priključivali na infrastrukturu bez pravog nadzora i kontrole. Posljedice su šuma neutvrđenih novih instalacija i oštećene kamene ploče hodne površine. Uz to, javna je rasvjeta uglavnom uništena, a korisnici poslovnih prostora raznim su privremenim i ne baš primjerenim rješenjima radili zahvate u prostoru prema svojim potrebama.


Prema projektu, sada već u Europi cijenjenog splitskog arhitekta Dinka Peračića, zaslužnog za uređenje vodičke tržnice, nositeljice brojnih priznanja i plaže na Srimi, započelo je i uređenje Trga hrvatskih mučenika u vodičkoj gradskoj jezgri.


Prva faza, koja uključuje rekonstrukciju dotrajalih instalacija, prvenstveno kanalizacije i oborinske odvodnje, uređenje podne obloge i postavljanje temelja za stupove i konstrukciju budućeg svoda nad prolazom, vrijedna je nešto više od dva milijuna kuna, a nakon njezine realizacije slijedi raspisivanje natječaja za drugu fazu, odnosno kompletno uređenje Herfordskog prilaza u sklopu Trga hrvatskih mučenika.

Iz kategorije: Županija info